Evenimentul Zilei > Actualitate > Părinții fetiței RĂPITE la LONDRA au TRECUT prin CLIPE de COȘMAR. Unchiul copilei a FĂCUT declarația AȘTEPTATĂ de TOȚI
Părinții fetiței RĂPITE la LONDRA au TRECUT prin CLIPE de COȘMAR.  Unchiul copilei a FĂCUT declarația AȘTEPTATĂ de TOȚI

Părinții fetiței RĂPITE la LONDRA au TRECUT prin CLIPE de COȘMAR. Unchiul copilei a FĂCUT declarația AȘTEPTATĂ de TOȚI

Duminică seară, o familie de români stabilită în Londra a trăit, preț câteva ore, cel mai mare coşmar al unui părinte. Fetiţa lor de nici 2 ani a fost răpită de sub ochii tatălui, victimă colaterală a unui furt auto. În momentul în care mașina a fost găsită după două ore fără copil, toată lumea s-a gândit la ce este mai rău.

Autoritățile, presa şi populaţia londoneză s-au mobilizat exemplar pentru găsirea fetiţei.

Maria Tudorică, în vârstă de un an şi şapte luni, a dispărut duminică la ora locală 16.37. Tatăl fetiţei a luat-o cu el când s-a dus la Newham, în estul Londrei, ca să vândă o maşină. Dar, sub pretextul că vrea să încerce motorul, cumpărătorul a urcat la volan şi a pornit în viteză, cu tot cu cea mică.

Anunţată imediat, poliţia londoneză a alertat populaţia, iar fotografia Mariei a fost difuzată masiv de televiziuni şi pe reţelele de socializare, pentru ca oricine o vede să o poată recunoaşte. Sute de oameni i-au distribuit fotografia pe Twitter, sub hashtagul “find Maria”. La o oră de la apelul poliţiei, grupuri de civili au pornit în căutarea fetiţei în zona unde dispăruse, informează Știrile Pro TV.

Cazul părea să urmeze cele mai negre scenarii, când maşina furată a fost găsită după câteva ore, dar fără fetiţă. Însă la 4 ore de la dispariţie, Maria a fost găsită la jumătatea distanţei dintre locul de unde fusese furată maşina şi locul unde a fost abandonată de hoţ. Unchiul fetiţei, citat de presa britanică, a declarat că Maria e teafără şi nevătămată.