Evenimentul Zilei > Social > Festivalul de Film Israelian revine la București
Festivalul de Film Israelian revine la București

Festivalul de Film Israelian revine la București

În perioada 25-28 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, cinci producții israeliene rulează pe marele ecran pentru publicul bucureștean. Festivalul debutează cu premiera națională a peliculei Tel Aviv on Fire (2018, regia: Sameh Zoabi), în cadrul galei de deschidere de miercuri, 25 septembrie, ora 19:00.

Tel Aviv on Fire urmărește povestea lui Salam, un tânăr palestinian care devine scenarist pentru o telenovelă populară în urma unei întâlniri neprevăzute cu un soldat israelian. Când viziunea soldatului asupra finalului serialului și cea a finanțatorilor nu coincid, Salam este prins la mijloc.

Programul continuă cu două proiecții în ziua de joi, 26 septembrie, a filmelor Testamentul (2017, regia: Amichai Greenberg), de la 18:30, și Red Cow (2018, regia: Tsivia Barkai, premieră națională), de la 20:30.

Testamentul relatează confruntarea lui Yoel, un istoric al Holocaustului, cu misterul falsei identități a mamei sale și cu riscurile aflării adevărului.

Red Cow, plasat în zilele dinaintea asasinării fostului premier israelian Ițhak Rabin, descrie emanciparea sexuală, spirituală și politică a lui Benny, o adolescentă orfană de mamă și unica fiică a lui Joshua, un tată ultra-religios.

Vineri, 27 septembrie, de la ora 20:30, publicul prezent la Cinema Elvire Popesco poate urmări Povestea lui Asher (2017, regia: Matan Yair), dilema unui elev problemă care, prin legătura sa specială cu profesorul de literatură, reușește să întrevadă orizonturi noi, în același timp confruntându-se cu presiuni din partea familiei.

Seara de închidere, 28 septembrie, este dedicată peliculei Sinonime (2019, regia: Nadav Lapid), câștigătoare a Ursului de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, care rulează începând cu ora 20:30.

Biletele pot fi achiziționate pe platforma www.eventbook.ro sau la casa de bilete a cinematografului. Toate filmele au subtitrări în limbile engleză și română.

Pentru mai multe informații, vă invităm să urmăriți canalele social media ale Ambasadei Israelului în România – @IsraelinRomania.

Festivalul de Film Israelian 2019 este organizat de Ambasada Israelului în România, cu sprijinul Institutului Francez și are loc la Cinema Elvire Popesco, în perioada 25-28 septembrie.