Evenimentul Zilei > Social > Un fermier român A DAT LOVITURA! Se pregătește să obțină un profit URIAȘ printr-o metodă INEDITĂ
Un fermier român A DAT LOVITURA! Se pregătește să obțină un profit URIAȘ printr-o metodă INEDITĂ

Un fermier român A DAT LOVITURA! Se pregătește să obțină un profit URIAȘ printr-o metodă INEDITĂ

Un fermier român se poate considera norocos. Bărbatul deține cea mai scumpă vacă din lume, cea din rasa japoneză Waygu, lucru ce i-ar putea aduce un profit uriaș.

Cea mai scumpă carne de vacă din lume, cea din rasa japoneză Wagyu, ar putea fi produsă și la noi. Profitul este uriaș, pentru că o friptură din acest soi se vinde în restaurantele de lux cu sute de euro. Într-un laborator din Mureș, a venit pe lume, prin embrionare, primul vițel din această rasă, informează Știrile Pro Tv.

Genele lui au fost preluate de la „părinți” japonezi, iar mama surogat este „Bălțata românească.”

Nero s-a născut în Șeica Mică, în judeţul Sibiu, dintr-o vacă românească. Viţelul a ajuns în România din Japonia, sub formă de embrion. Apoi, cu ajutorul unui laborator de genetică animală din Târgu Mureş, embrionul a fost implantat mamei surogat.

Herman Melzer, fermier amator:  „Nu este foarte cunoscută rasa asta aici, după câteva articole citite, ne-am decis pentru rasa asta. Desigur, pentru calitatea cărnii şi a produsului”, a declarat acesta, potrivit sursei citate.

Nero este din rasa Wagyu, extrem de apreciată, dar foarte rară în Europa. Un kilogram de carne costă între 3000 şi 8000 de euro.