Garda de Mediu îi penalizează pe dușamanii, dar și pe prietenii mediului înconjurător. Un exemplu în acest sens este cazul unui teleormănean amendat pentru că a plantat pe propriul teren arbori. Garda de Mediu i-a făcut o vizită intempestivă proprietarului de teren și fără menajamente și argumente solide, a semnat amenda.

Felix Mulțescu este fermierul amendat de Garda de Mediu, care povestește că amenda a fost emisă 10 zile mai târziu, iar la fața locului nu au fost găsite deșeuri aruncate la întâmplare, iar îngrășămintele, motorina și utilajele erau depozitate în spații adecvate, potrivit legislației.

Mulțescu a fost amendat pentru că nu ar fi trimis la primăria din localitatea Răsmirești un anunț cu data erbicidării și pentru lipsa spațiilor speciale pentru depozitarea erbicidelor – deși acestea trebuie să fie ridicate sub contract de firma pe care le furnizează.

„Pentru mine nu e important că mi-au dat amendă 3.000 de lei. Că nu e despre bani aici. Eu contest această amendă, pentru că pur și simplu s-a făcut tot posibilul să o dea, deși nu erau motive. Mi s-a părut anormal să nu le pese că eu, practic, am plantat o pădure, dar să considere că trebuie să fiu amendat pentru niște detalii de tot râsul și pentru niște modificări legislative despre care numai ei știu. Nu e vorba doar despre mine. Ei au normă de amenzi și trebuie să și le facă, cu orice preț. Și sunt sigur că sunt și alți oameni în această situație, oameni care nu vorbesc, însă, de frică. Mie nu mi-e frică!”, a declarat Felix Mulțescu, potrivit Liber în Teleorman.