Ferma Dacilor. Tribunalul Militar Bucureşti se pronunță în cazul a doi foşti şefi din ISU Prahova

Ferma Dacilor. Tribunalul Militar Bucureşti se pronunță în cazul a doi foşti şefi din ISU Prahova Ferma Dacilor. Sursa foto: ISU Prahova

Ferma Dacilor. Tribunalul Militar Bucureşti este aşteptat să se pronunţe joi asupra cererii DNA privind redeschiderea urmăririi penale în cazul unul fost comandant din ISU Prahova şi al unei angajate de la Prevenire din această instituţie.

Ferma Dacilor. Tribunalul Militar Bucureşti se va pronunța joi

Un prim termen în dosarul care are ca obiect „confimare redeschidere urmărire penală” faţă de fostul comandant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Elisei Tiberiu Dumitru şi o fostă angajată de la Prevenire din cadrul ISU Prahova Cristina Chelba, a avut loc în 4 iunie.

„În baza art.391 alin.1 C.pr.pen., stabileşte ca deliberarea şi pronunţarea să aibă loc la 13.06.2024. Pronunţarea se va face prin punerea încheierii la dispoziţia intimaţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în încheierea de şedinţă din 4 iunie

Fostul şef al ISU Prahova vizat în dosar s-a pensionat, iar Cristina Chelba deţine o funcţie în Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (ISGU), superioară celei în care se afla la nivelul ISU Prahova.

Ne puteți urmări și pe Google News

DNA, care iniţial a clasat acest dosar, a cerut încă de la începutul lunii ianuarie, la câteva zile de la incendiul devastator care a mistuit pensiunea Ferma Dacilor, redeschiderea urmăririi penale faţă de cei doi, suspectaţi deoarece „au permis funcţionarea acestuia fără autorizaţia de securitate la incendiu a pensiunii”.

Ferma DacilorFerma Dacilor arsă.Sursa foto: Arhiva EVZ

Ferma Dacilor, un dosar plimbat de la o instanţă la alta

În ultimele luni, dosarul cu privire la incendiul de la Ferma Dacilor a fost trimis în repetate rânduri de la o instanţă la alta, în condiţiile în care Tribunalul Prahova, pe rolul căruia a fost înregistrată iniţial cererea DNA şi Tribunalul Militar Bucureşti au evitat să se pronunţe, declinând competenţa în acest caz. Dar, în cele din urmă, ÎCCJ a decis că Tribunalul Militar este cel care trebuie să se pronunţe asupra cauzei.

Reamintim faptul că în 2023 a doua zi de Crăciun, opt persoane au murit arse  într-un incendiu care a devastat pensiunea Ferma Dacilor din localitatea Tohani, judeţul Prahova. Verificările făcute în urma incendiului au arătat că „pensiunea funcţiona fără avizele de securitate la incendiu, ISU Prahova fiind instituţia responsabilă cu controale în acest caz”, informează news.ro.