Evenimentul Zilei > Vremea > Fenomene meteo rare în România. Furtuna Sabina lovește puternic țara noastră
Fenomene meteo rare în România. Furtuna Sabina lovește puternic țara noastră

Fenomene meteo rare în România. Furtuna Sabina lovește puternic țara noastră

Furtuna Sabina a adus fenomene meteo extrem de rare la noi în țară.

Jumătate din ţară a fost sub avertizare de Cod galben sau portocaliu de fenomene extreme. În mare parte a țării a nins cu tunete şi fulgere şi au fost tornade specifice verii. Aceste fenomene sunt foarte rare în România.

Locuitorii din Suceava au surprins imagini incredibile cu fenomenul meteo care s-a format. Era un fel de tornadă. Meteorologii spun că acest fenomen specific verii a apărut pentru că norii s-au dezvoltat ca o centrifugă.

Și deasupra municipiului Baia Mare s-a format un fenomen meteo ciudat. Un nor negru imens a pus pe fugă localnicii. Mai mult, după ce norul negru și-a făcut apariția, peste oraş s-a abătut grindina, iar acoperişul unui bloc a fost smuls la propriu de vântul puternic.

În Caraş-Severin vântul puternic a smuls mai multe acoperişuri, în timp ce bătea cu grindină.

Și la munte a fost viscol, rafalele de vânt au ajuns chiar şi la 120 de km pe oră. În Maramureş, pe drumurile care duc spre munte, maşinile mari n-au mai putut urca.

Mai mulţi şoferi au ajuns cu maşinile în şanţul de pe marginea drumului în Hunedoara.

Meteorologii spun, însă, că de la jumătatea săptămânii vremea se va îndrepta, iar temperaturile vor fi peste media acestei perioade.