Evenimentul Zilei > Actualitate > Fenomen misterios în județul în județul Buzău. Două păduri au fost rase de pe pământ
Fenomen misterios în județul în județul Buzău. Două păduri au fost rase de pe pământ

Fenomen misterios în județul în județul Buzău. Două păduri au fost rase de pe pământ

Vijelia care a pus stăpânire pe localitatea buzoiană Bisoca i-a făcut pe localnici să se gândească la Apocalipsă.

O sută de arbori seculari de pin au fost smulși din rădăcini de vijelia care suflat cu 145 de km pe oră în zona de munte a județului Buzău. Fenomenul este destul de rar în Munții Buzăului, spun pădurarii.

Vijelia care a pus stăpânire pe mica localitate buzoiană Bisoca i-a făcut pe localnici să se gândească la Apocalipsă. Vântul a smuls din rădăcini arborii groși și i-a aruncat ca pe niște bețe de chibrit peste un drum de acces. Nici stâlpii de beton nu au rezistat. Pădurea de pini, unde toată suflarea satului se aduna vara la serbarea popular, arată acum ca după o catastrofă. În cădere, arborii au rupt și firele de curent electric.

După ce a trecut urgia, localnicii au venit să vadă ce a rămas în urmă. Pentru mulți codrul secular a fost loc de joacă în copilărie, au povestit aceștia pentru stiri.tvr.ro.

La rândul lor, silvicultorii estimează pagubele. Doar în pădurea primăriei au fost numărați o sută de pini doborâți. Pădurea distrusă de vânt este situată lângă rezervația de pin negru, unică în țară. Toată nenorocirea s-a întâmplat din cauza curenților extrem de puternici.

Și în Prahova o pădure întreagă de lângă Cheia a fost distrusă în urma unui fenomen meteo misterios. Pădurarii spun că în zonă s-a format un adevărat uragan de peste 200 de kilometri la oră care a distrus totul în cale.