Evenimentul Zilei > Actualitate > ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! Un fenomen GRAV se răspândește RAPID. Afectează deja 20% dintre femei. Semnal de alarma tras de specialiști
ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! Un fenomen GRAV se răspândește RAPID. Afectează deja 20% dintre femei. Semnal de alarma tras de specialiști

ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! Un fenomen GRAV se răspândește RAPID. Afectează deja 20% dintre femei. Semnal de alarma tras de specialiști

Un fenomen periculos, care se răspândește cu repeziciune și poate afecta un sfert dintre femeile din România este neglijat, atrag atenția medicii.

Cele mai multe mămici se concentrează mai mult pe creșterea bebelușilor, uitând să aibă grijă de elem ceea ce poate determina sau adânci o depresie post natală.

Medicii atrag atenția că mămicile ar trebui să apeleze la specialiști dacă se simt triste fără motiv, au insomnii sau stări de neliniște. 

„Modificările endocrine specifice sarcinii presupun şi nişte modificări psihice. Ori despre lucrurile acestea nu prea se vorbeşte şi atunci femeia este luată pe nepregătite şi nici nu ştie nici cu ce se confruntă şi nici cum să facă faţă unei astfel de probleme”, precizează pentru Digi 24, Ciprian Pop – medic obstetrică-ginecologie.

Simptome, precum anxietatea, oboseala cronică și insomniile pot apărea după naștere, iar dacă ele își fac simțită prezența, mămicile trebuie să se prezinte la medic. 

„Vedeţi, ca în orice boală cu afectare şi psihică e greu de precizat timpul, depinde de gravitatea acesteia şi depinde foarte mult de sprijinul profesional adecvat şi din familie pe care îl primeşte mămica respectivă”, precizează obstetricianul Mădălina Ciuhodaru.