Natasha susţine că poate vedea prin oameni, vizualizându-le organele interne, însă nu poate vedea în propriul corp "Fata care face radiografii cu ochii", cum a fost supranumită, declara: "Pot vedea întreaga structură a unui corp – cum sunt poziţionate organele persoanei şi cum funcţionează. Organele bolnave produc un fel de radiaţii pe care eu le văd. Pot vedea astfel numai ziua, noaptea nu funcţionează".

În ianuarie 2004, rusoaica şi mama sa au fost invitate de către presa engleză la Londra, ca fata să-şi demonstreze abilităţile la un post de televiziune. Ea a mai participat şi la un experiment efectuat de ziarul The Sun, reuşind să uluiască un reporter care suferise mai multe fracturi în urma unui accident de maşină.

Două luni mai târziu, Discovery Channel a devenit interesat de fată, căreia i-a pregatit o serie de teste elaborate de catre Comitetul de Investigare Ştiinţifică a Fenomenelor Paranormale şi de către Comitetul de Medicină şi Sănătate Mentală. Medicii şi profesorii universitari au pus-o pe Natasha să "scaneze" şapte voluntari. Şase erau bolnavi şi unul sănătos. Ea trebuia să identifice bolile de care sufereau. Daca ar fi ghicit în cinci cazuri din şapte ar fi trecut testul. Fata a ghicit doar patru cazuri. La final, Natasha Demkina s-a declarat nemulţumită de concluzia experimentului, susţinând ca ea nu a mai studiat niciodată mai mulţi pacienţi simultan. Ra a mai reclamat că totul s-a petrecut "într-o atmosferă complet ostilă".

În ceea ce priveşte experimentul ziarului The Sun, reporterii au povestit cum au ales-o pe colega lor Briony Warden să testeze abilitatile Natasei. Jurnalista avusese un accident de maşină în octombrie 2003. Femeia nu-şi revenise complet când experimentul a avut loc, însă şi-a scos ghipsul şi şi-a mascat toate cicatricele şi s-a îmbrăcat foarte gros astfel încât să nu se vadă nimic. Briony, care avea pe atunci 36 de ani, a povestit întâlnirea sa cu Natasha: când a început să <<mă scaneze>>, pupilele i s-au dilatat şi părea că intră în tranţă. Prima dată s-a uitat la spatele meu şi mi-a spus că am coloana <<întreruptă>>. Eu aveam într-adevăr patru fracturi la nivelul coloanei, nervul spinal fiind şi el uşor afectat. Mi-a spus că am pelvisul asimetric şi că în partea dreaptă am mai multe fracturi. A arătat cu degetul spre maxilarul meu şi mi-a spus caăvede acolo <<un corp străin>>. Briony avea într-adevăr o placuţă de titan în gură. "Cel mai minunat moment a fost când mi-a descoperit rana de la piciorul stâng şi chiar mi-a spus că <<vede>> şuruburi în os, ceea ce era adevărat. Eu cred ca Natasha este o persoană extraordinară. Eram foarte sceptică înainte s-o cunosc însă ce mi-a zis a coincis extraordinar cu concluziile ortopedului meu, care însă îmi făcuse o serie de radiografii ca să îmi poată spune ce mi-a zis ea".