Evenimentul Zilei > International > Femeia CU BARBĂ a cântat în faţa Parlamentului European. Care au fost gândurile „ei”
Femeia CU BARBĂ a cântat în faţa Parlamentului European. Care au fost gândurile „ei”

Femeia CU BARBĂ a cântat în faţa Parlamentului European. Care au fost gândurile „ei”

Conchita Wurst, travestitul austriac care a câștigat ediția din 2014 a concursului Eurovision, a cântat miercuri, pe esplanada Parlamentului European din Bruxelles, la invitația unor europarlamentari, în cadrul unei manifestări ce vizează combaterea discriminării.

"Atunci când militezi pentru iubire, respect și toleranță, te înscrii (cu siguranță) într-o mișcare foarte largă, susținută de oameni din Europa și din lumea politică, chiar dacă ea este din păcate combătută de anumite forțe", a declarat Conchita Wurst pentru agenția APA, conform unei relatări AFP.

A reuşit

Conchita Wurst a cântat o oră, la invitația mai multor europarlamentari din cinci grupuri parlamentare diferite, printre care vicepreședinta ecologistă austriacă Ulrike Lunacek, care a reușit să convingă în luna februarie Parlamentul European să adopte un raport împotriva homofobiei și discriminărilor vizând orientarea sexuală.