Evenimentul Zilei > Actualitate > Două femei la menopauză au rămas însărcinate, după un tratament de întinerire a ovarelor
Două femei la menopauză au rămas însărcinate, după un tratament de întinerire a ovarelor

Două femei la menopauză au rămas însărcinate, după un tratament de întinerire a ovarelor

Un procedeu inedit de întinerire a organelor aparatului reproducător a făcut posibil ca două femei aflate la menopauză să poată rămâne însărcinate. Procedura se practică în acest moment într-o clinică din Antena.

Celor două femei, de 39 de ani, respectiv 40 de ani, le-au fost făcute injecții cu plasmă în ovare și în uter. Plasma a fost obținută din sângele femeilor.

Una dntre femei este deja însărcinată în șase luni, după această intervenție, în timp ce cealaltă a pierdut o sarcină aflată în primul trimestru, informează Liberatatea.ro.

Procedura presupune recoltarea de sânge de la mamă și izolarea plasmei din acesta. Apoi, plasma obținută se injectează în organele reproductive ale femeii.

Tratamentul a fost deja administrat la 180 de femei, cu vârste cuprinse între 35 și 51 de ani, unele dintre ele dorind să rămână însărcinate, în timp ce altele și-au dorit pur și simplu să oprească efectele menopauzei.

Una dintre femeile care a rămas însărciantă are 40 de ani și este din Germania. Ea a încercat timp de șase ani să rămână însărcinată. După administrarea tratamentului, femeia a încercat o fertilizare în vitro și a reușit să rămână gravidă, fiind în prezent în luna a șasea de sarcină.