Evenimentul Zilei > Sport > FC Argeş, retrogradată pentru corupţie!
FC Argeş, retrogradată pentru corupţie!

FC Argeş, retrogradată pentru corupţie!

Piteştenii au fost trimişi, aseară, în liga secundă de fotbal pentru faptele comise de patronul Cornel Penescu. Gaz Metan Mediaş rămâne în Liga I.

Comisia de Disciplină a LPF a decis, aseară, retrogradarea formaţiei FC Argeş în Liga a II-a, după scandalul de corupţie în care a fost târâtă de patronul Cornel Penescu. Locul piteştenilor în prima divizie va fi ocupat de Gaz Metan Mediaş, echipă care a terminat precedentul sezon pe locul 15, primul „de sub linie”. Echipa piteşteană poate face recurs în termen de cinci zile, dar sunt slabe speranţe ca decizia să fie schimbată. Tot ieri, comisia i-a amendat pe Cornel Penescu şi pe aghiotanţii săi de la club, Cristian Mincă şi Gheorghiţă Pieca, cu 300.000 de lei.
 
Respectivii au fost declaraţi persona non-grata în fotbalul românesc.Această decizie îi împiedică pe cei trei să mai deţină vreodată funcţii oficiale la vreun club de fotbal. Aflat la cârma clubului după ce tatăl său a fost trimis după gratii, Andrei Penescu s-a declarat dezamăgit de decizia Comisiei: „Este o decizie nedreaptă. Vom ataca această hotărâre, dar nu avem nicio şansă de câştig, pentru că s-a dorit retrogradarea noastră. Nu se poate lua o asemenea decizie doar pe baza unui rechizitoriu în care s-a scris că Penescu a dat mită la nu ştiu ce arbitri”.

În ciuda retrogradării echipei, fiul lui Cornel Penescu anunţă că tatăl său va continua să finanţeze clubul. „Familia Penescu va continua să investească la echipă, chiar dacă a fost retrogradată. Jucătorii şi antrenorul vor rămâne şi în Divizia B, unde să plece? Poate doar în cazul lui Cristi Tănase (n.r. – evaluat la 4 milioane de euro), care merită un nivel mult mai ridicat, să găsim o soluţie şi să îl lăsăm să plece”, ne-a declarat ieri Andrei Penescu.

„Să fie şi Prunea dat afară”

Andrei Penescu susţine că decizia n-a fost corectă, pentru că n-au fost pedepsiţi similar toţi cei implicaţi în acest caz de corupţie: „Arbitrii implicaţi în acest scandal au rămas în lotul A, au fost opriţi numai de la delegări. Prunea a fost suspendat, nu demis. Dacă FC Argeş a fost retrogradată, atunci ar trebui excluşi şi acei arbitri din viaţa sportivă, şi Prunea dat afară de tot de la federaţie!”.

10
este locul pe care a terminat sezonul trecut FC Argeş, formaţie care are în palmares două titluri de campioană

„Vom ataca această hotărâre, dar nu avem nicio şansă, pentru că s-a dorit retrogradarea noastră.”
Andrei Penescu, fiul patronului de la FC Argeş


MEDIAŞUL JUBILEAZĂ

„E o decizie corectă. Culpa sportivă a fost dovedită”

Oficialii de la Gaz Metan Mediaş au sărbătorit după aflarea veştii. „E o decizie corectă. Nu era altă soluţie. Eram sigur că Argeşul va fi retrogradată sută la sută. Culpa pe linie sportivă a fost dovedită. Nici la Juventus Torino n-au fost mai multe dovezi ca în acest caz. Conform regulamentului, au voie să facă recurs în cinci zile şi cazul va fi judecat la Comisia de Apel. Nu mai e altă instanţă sportivă. Apelul şi gata”, ne-a declarat, aseară, Ioan Horoba, directorul general al m edieşenilor.

„N-are nicio legătură procesul penal cu procesul sportiv”

Ioan Horoba a râs când a aflat că dorinţa piteştenilor era aşteptarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei. „Pe dracu’ să aştepte! Asta e posibil poate după regulile de la ei, de la PIC. N-are nicio legătură procesul penal cu procesul pe linie sportivă. La mulţi a fost de ajuns o simplă interceptare telefonică şi o anumită promisiune.

Veţi vedea că nici la procesul penal nu vor avea mai mult succes. Nimeni nu risca să reţină atâtea persoane pentru o perioadă atât de lungă, dacă nu erau vinovaţi”, a mai spus Horoba. Mircea Sandu a salutat decizia luată ieri. „Sper ca, odată cu această decizie, oamenii de fotbal să înţeleagă că trebuie să termine cu astfel de practici”, a declarat preşedintele FRF. (Octavian Cojocaru)

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: