Fatal: BMW 750 ghiftuit cu 720 de "cai"

Fatal: BMW 750 ghiftuit cu 720 de "cai"

O firmă de tuning germană a meşterit la o limuzină BMW Seria 7 până când a transformat-o într-un model de speriat: 720 de cai-putere şi mult, mult negru, la interior şi exterior, pentru completarea efectului lugubru.

Chiar dacă vine de la BMW, Seria 7 ar trebui să fie, cel puţin teoretic, mai întâi confortabilă şi abia apoi sportivă.

Faptul că BMW n-a reuşit să găsească echilibrul ideal se răsfrânge negativ în rezultatele comerciale, acolo unde rivala Mercedes-Benz Clasa S este vioara întâi.

Tunerul german Tuningwerk a tranşat eterna problemă a modelului de top din Munchen, cu o interpretare personală a limuzinei cu ampatement mărit 750Li, una care abandonează orice aspiraţie la comoditate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Meseriaşii Tuningwerk au transformat un BMW 750Li într-un model demn de filmele de groază: 720 de cai-putere şi mult, mult negru, la interior şi exterior, pentru completarea efectului lugubru.

Tunerul german a ajuns atât de departe pornind de la versiunea standard a limuzinei BMW, nici ea tocmai timorată, graţie motorului de 4.4 litri şi 407 cai-putere.

După o serie de încercări, V8-ul de sub capotă a fost setat să livreze cu aproximativ 75% mai multă putere şi un cuplu monumental: 1.090 Nm - totul pentru puntea spate!

Performanţele anunţate de Tuningwerk n-ar trebui să mire pe nimeni: 3,5 secunde până la "sută", cu start de pe loc, şi 350 km/h - viteză maximă.

"Racheta" pe patru roţi a mai primit un set de frâne ceramice, jante speciale de 20 de inchi "încălţate" cu pneuri Pirelli P-Zero, o evacuare sport şi un pachet aerodinamic destul de subtil.

Doritorii pot comanda un BMW 750Li preparat de Tuningwerk dacă pot renunţa la 200.000 de euro.