Evenimentul Zilei > Actualitate > Fată răpită în Brăila! Cum s-a răzbunat un interlop
Fată răpită în Brăila! Cum s-a răzbunat un interlop

Fată răpită în Brăila! Cum s-a răzbunat un interlop

Un bărbat de 42 de ani a pălmuit şi a băgat cu forţa în maşina personală o copilă de 16 ani, ducând-o apoi la imobilul unde locuia, unde a fotografiat-o ca pe un trofeu pentru că adolescenta refuzase să iasă în oraş cu el.

Judecătoria Făurei l-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare pe Lucian Prună, un individ extrem de violent, pentru lipsire de libertate în mod ilegal săvârşită asupra unui minor.

Judecătorii i-au interzis agresorului să se apropie de victimă la o distanţă mai mică de 200 metri, dar şi de locuinţa, locul de muncă sau alte locuri unde aceasta desfăşoară activităţi sociale.

L-au obligat pe Prună să îi achite 10.000 de lei adolescentei răpite. Decizia instanţei nu este definitivă, fiind atacată  la Curtea de Apel Galaţi, care se se va pronunţa definitiv în acest caz pe 25 septembrie.

În iulie 2016, Lucian Prună, împotriva căruia judecătorii au emis până acum două ordine de protecţie pentru a-l împiedica să se apropie de fosta soţie şi copilul său, a lovit în plină stradă o adolescentă de 16 ani, pentru că aceasta refuzase să dea curs avansurilor pe care bărbatul i le făcuse pe o reţea de socializare.

Barbatul a apelat la un prieten care cunoştea victima, propunându-i să o ia la o plimbare cu maşina, urmând să se întâlnească apoi într-o zonă stabilită de comun acord.

„Ulterior, trăgând-o de mână, inculpatul a forţat-o pe partea vătămată să coboare din autoturism şi a forţat-o să urce în propriul autoturism. Persoana vătămată a încercat să opună rezistenţă, ţinându-se cu mâna de plafoniera maşinii, însă nu a reuşit.

Inculpatul a blocat uşile autoturismului, pornind împreună cu aceasta către domiciliu. Persoana vătămată a apucat să trimită un SMS prietenei sale, pe care a rugat-o să o anunţe pe mama sa, pentru ca aceasta, la rândul ei, să anunţe Poliţia cu privire la cele întâmplate”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu.

Individul a dus-o pe adolescentă la locuinţa sa din satul Drogu, comuna Galbenu, judeţul Brăila. El a fotografiat-o ca şi cum era un trofeu, iar după câteva ore a dus-o la locuinţa părinţilor săi, undeva în apropierea localităţii Făurei.

Barbatul a negat fapta, iar anchetatorii i-au cerut să accepte testarea cu poligraful, dar acesta a refuzat. Poliţiştii au folosit ca probe discuţiile purtate de victimă cu Lucian Prună pe o reţea de socializare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: