Evenimentul Zilei > International > Fâșia Gaza. Netanyahu îndeamnă la luptă totală. „Vom acționa cu toată forța împotriva dușmanilor”
Fâșia Gaza. Netanyahu îndeamnă la luptă totală. „Vom acționa cu toată forța împotriva dușmanilor”

Fâșia Gaza. Netanyahu îndeamnă la luptă totală. „Vom acționa cu toată forța împotriva dușmanilor”

Vineri, prim-ministrul Israelului a ţinut o conferinţă de presă în care s-a adresat naţiunii. Netanyahu a avertizat că țara sa va acționa cu toată forța împotriva dușmanilor din exterior, dar și a celor care încalcă legea din interior.

Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunțat că țara sa luptă pe două fronturi, în Gaza şi în oraşele din Israel, unde violenţele ating cote de fierbere, potrivit CNN.

O facem și vom continua să o facem cu mare forță. Ultimul cuvânt nu a fost spus și această operațiune va continua atât timp cât este necesar pentru a restabili calmul și securitatea statului Israel. Al doilea front sunt orașele din Israel. Repet ce am mai spus astăzi: Acordăm 100% sprijin pentru polițiști, pentru soldații de la poliția de frontieră și către celelalte forțe de ordine ca să restaurăm legea și ordinea în orașele din Israel.

Fac apel din nou la cetățenii israelieni să nu ia legea în propriile lor mâini

Sprijinim poliția în folosirea totală a puterii sale, împreună cu armata israeliană și agenția de securitate israeliană. Le-am oferit putere în această situație de urgență. Toate aceste măsuri sunt importante, legitime și necesare, pentru a opri această nelegiuire în Israel.

Fac apel din nou la cetățenii israelieni, să nu ia legea în propriile lor mâini, oricine va face acest lucru va fi pedepsit sever. Aș vrea să particip la această durere a familiilor care și-au pierdut oamenii dragi, familia lui Ido Avigal în vârstă de 5 ani și a soldatului Omer Tabib, și a altor 5 familii ale căror rude și-au pierdut din nefericire viețile.

Vom acționa cu toată forța împotriva dușmanilor din exterior și a celor care încalcă legea din interior, ca să restaurăm calmul în Israel, a declarat Benjamin Netanyahu. Acesta a incriminat și linșajele, cum a fost cel care a avut lo joi în țara sa.

Ministrul Apărării din Israel, Benny Gantz. a spus că nu există o limită a operaţiunilor împotriva Gaza. Escaladarea violențelor din această săptămână, dintre Israel și Hamas, a dus la uciderea a cel puţin 109 oameni în Gaza, printre care 28 de copii, dintre care cel puţin 7 în Israel, precum și 600 de răniți.  3 rachete au fost lansate joi din sudul Libanului spre Israel, a indicat o sursă militară libaneză.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: