Evenimentul Zilei > Actualitate > FASCINANT! Descoperirea care revoluţionează ştiinţa. Pe planeta MARTE ar putea exista VIAŢĂ!
FASCINANT! Descoperirea care revoluţionează ştiinţa. Pe planeta MARTE ar putea exista VIAŢĂ!

FASCINANT! Descoperirea care revoluţionează ştiinţa. Pe planeta MARTE ar putea exista VIAŢĂ!

Studiile NASA privind existenţa unor forme de viaţă şi pe alte planete au avut success. După ani de cercetări, robotul Curiosity a detectat, pentru prima dată, forme organice pe suprafaţa planetei Marte.

“Este o veste incredibilă, deoarece am căutat, timp de zeci de ani, compuşi organici pe suprafaţa planetei Marte”, a declarat cercetătorul Danny Glavin.

“Cu adevărat încântător este faptul că descoperirea ne dă noi speranţe în căutarea unei evidenţe chimice pentru existenţa vieţii. Am descoperit material organic. Următorul pas ţine de decoperirea originii sale”, a mai declarat Glavin.

De când a aterizat pe Marte în august 2012, robotul Curiosity a explorat o secţiune numită Craterul Gale. În 2013, robotul a săpat o groapă în stâncă, pentru a culege informaţii despre compoziţia rocii.

Curiosity va săpa, în următoarele luni, o nouă groapă cu un diametru de câţiva centimetri pentru a găsi noi substanţe organice şi pentru a ajuta la descoperirea sursei acestora.