Evenimentul ZileiSportFără transgenderi la competițiile feminine. Proiect de lege aprobat de guvernator în statul Arkansas

Fără transgenderi la competițiile feminine. Proiect de lege aprobat de guvernator în statul Arkansas

Fără transgenderi la competițiile feminine. Proiect de lege aprobat de guvernator în statul Arkansas
Proiect de lege care interzice sportivilor transgender care se identifică drept femei să participe în sporturile feminine, adoptat de guvernatorul statului Arkansas. Parlamentarii GOP din cel puțin 20 de state au propus legislații similare anul acesta.

Guvernatorul statului Arkansas, Asa Hutchinson, a aprobat recent un proiect de lege care interzice sportivilor transgender care se identifică drept femei să participe în sporturile feminine, informează Tribuna.us, citând presa americană.

Integritatea sporturilor feminine este vizată prin noua lege

Noua lege este menită să păstreze integritatea sporturilor feminine și să protejeze fetele și femeile de a concura împotriva bărbaților biologici. Ea vine pe fondul unei presiuni din partea legislativelor de stat pentru a adopta protecții similare.

„Astăzi am adoptat Legea SB354, numită „Legea Corectitudinii în Sportul Feminin“. Am studiat propunerea și am ascultat părerea a sute de alegători pe această temă. Am semnat această lege în calitate de fan al sporturilor feminine, începând de la baschet până la fotbal și multe altele în care femeile concurează cu succes“, a declarat Asa Hutchinson.

„Această lege specifică pur și simplu că femeile nu ar trebui să fie obligate să concureze sportiv împotriva unui oponent de sex masculin, când sportul respectiv este conceput pentru competiții feminine. După cum am afirmat anterior, sunt de acord cu intenția acestei legi. Va ajuta la promovarea și menținerea corectitudinii în evenimentele sportive feminine“,  a mai spus guvernatorul statului Arkansas.

Parlamentarii GOP din cel puțin 20 de state au propus legislații similare anul acesta. În astfel de state se exercită presiuni din partea activiștilor și organizațiilor precum NCAA, pentru a evita implementarea acestor interdicții, mai precizează sursa citată.

În Dakota de nord actualul proiect de lege a fost trimis înapoi legislativului

În același timp, guvernatoarea Dakotei de Sud, Kristi Noem, a refuzat recent să aprobe un proiect de lege similar și l-a trimis înapoi legislativului pentru a elimina aplicabilitatea lui în sporturile la nivel de facultate.

La începutul acestei săptămâni, un grup de reprezentanți de stat a propus o legislație similară în Adunarea Generală a Carolinei de Nord. Proiectul de lege menționează „diferențele inerente dintre bărbați și femei“ ca motiv pentru interzicerea bărbaților biologici în sporturile feminine.

Beneficiile pe care le oferă testosteronul natural sportivilor de sex masculin nu sunt diminuate prin utilizarea de blocanți ai pubertății și a hormonilor sexuali încrucișați.

Un studiu recent asupra impactului unor astfel de tratamente a constatat că politici precum cele ale Comitetului Olimpic Internațional, care impun bărbaților biologici să urmeze cel puțin un an de tratament de suprimare a testosteronului înainte de a concura în sporturi feminine, nu creează condiții de concurență echitabile.

 


Accesează: