Evenimentul Zilei > Actualitate > Fără explicaţie: Lista DISPARIŢIILOR de vedete
Fără explicaţie: Lista DISPARIŢIILOR de vedete

Fără explicaţie: Lista DISPARIŢIILOR de vedete

Este considerat unul dintre cele mai mari mituri. A fost readus în atenţia publicului prin decesul cântăreţei Amy Winehouse.

Potrivit unora dintre adepţii „teoriilor conspiraţiei”, moartea artistei Amy Winehouse la 27 de ani a reactualizat acelaşi “blestem” care a atins figuri legendare precum Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison şi Kurt Cobain. Surpriză: toţi incluşi în “Forever 27 Club” sau “Club 27″, după o dispariţie fulgerătoare la aceeaşi vârstă, potrivit celebuzz. com.
În anul 2011, cercetătorii britanici au realizat studii legate de acest „fenomen”.
Howard Sounes spune că majoritatea artiştilor au avut probleme serioase cu  abuzul de droguri: „Vieţile lor emoţionale, oferă un set perfect de circumstanţe pentru o moarte timpurie” . În plus , Sounes a subliniat faptul că „mai mulţi membri ai clubului au avut copilării izbitor de dificile, care produc răni emoţionale”.

Este remarcabilă

Cei menţionaţi s-au stins din viaţă la vârsta de 27 de ani, în condiţii care au lăsat loc de speculaţii şi ipoteze fanteziste în rândul fanilor. Lista „dispariţiilor” este remarcabilă. Spre exemplu, anul 1970 a fost marcat de dispariţia lui Jimi Hendrix (18 septembrie), asfixiat cu propia vomă după ce a combinat somnifere cu vin, şi a lui Janis Joplin (4 octombrie), decedată, se crede, în urma unei supradoze de heroină.
Un an mai târziu, liderul The Doors, Jim Morrison, a murit pe 3 iulie. În cazul lui Morrison nu a fost făcută o autopsie, considerându-se că a murit din cauza problemelor de inimă. Kurt Cobain, liderul trupei Nirvana, a murit prin împuşcare pe 5 aprilie 1994, stabilindu-se oficial că a fost vorba de o sinucidere. Potrivit presei, „s-a luptat cu dependenţa de heroină, depresia şi problemele din viaţa personală”. Se pare că mama lui l-ar fi avertizat la un moment dat, după cum nota Forbes: “Nu te alătura acelui club stupid”. Conform biografiei lui Cobain, “Heavier Than Heaven”, sora muzicianului a spus că, în copilărie, acesta şi-a exprimat dorinţa de a face parte din “club”.

Un interviu

Pe de altă parte, fostul asistent personal al lui Amy Winehouse, Alex Haines, declara în 2008 că aceasta se teme că va intra în miticul club, după cum menţiona starpulse.com. De ce 27 de ani? „Explicaţiile relevante sau nu, pot fi multiple, plecându-se de la ideea vieţii trăite intens, dar şi nesăbuit, până la astrologie sau numerologie. O altă explicaţie face referire la flacăra creativă ce arde în fiecare artist adevărat, flacără ce la unii artişti arde mai intens şi mai rapid, dar care se stinge mai repede. O dată dispărută această putere interioară, creaţia adevărată dispare, iar artiştii se sting”, după cum se nota şi în cartea “The 27s: The Greatest Myth of Rock & Roll” prezintă istoria rock & roll-ului văzută prin viaţa şi moştenirile lăsate de 34 de muzicieni care au murit la vârsta de 27 de ani.
Într-un interviu acordat publicaţiei Seven Days în aprilie 2009, Eric Segalstad, autorul cărţii, aduce o serie de explicaţii fenomenului morţii artiştilor rock la 27 de ani, încercând să înlăture pespectiva „blestemului”. Segalstad învocă un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Liverpool, Anglia ce relevă faptul că rockeri mor mai tineri în comparaţie cu restul populaţiei. De asemenea, s-a dovedit că vârsta de 27 de ani era cea mai des întâlnită, mai mult decât 28, 33 au 56 de ani. În închierea interviului, Segalstad aduce în discuţie două artiste ce într-un fel sau altul se încadrează tiparului artiştilor rock ce au de trecut pragul de 27 de ani, Britney Spears, care la momentul interviului avea 27 de ani şi care depăşise criza ce putea avea un deznodământ tragic, dar şi Amy Winehouse, care avea 25 de ani….

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: