Evenimentul Zilei > Actualitate > Fără apă, din cauza fabricii de apă plată
Fără apă, din cauza fabricii de apă plată

Fără apă, din cauza fabricii de apă plată

Peste 4.000 de locuitori din oraşul prahovean Comarnic au apă potabilă doar o oră pe zi, de mai bine de jumătate de an.

Cu toate acestea, facturile la apă sunt la fel de mari ca atunci când aveau apă potabilă toată ziua. În plus, localnicii din cartierul Ghioşeşti susţin că problemele legate de distribuţia apei potabile au început odată cu demararea construcţiei unei fabrici de îmbuteliat apă plată.

„Izvorul Bolovani, care trebuia să deservească tot cartierul, a fost concesionat fabricii de apă plată. Iar noi ne luăm apă dintr-un izvor colmatat. Ni s-a spus că vom avea apă patru ore dimineaţa şi patru seara, dar e doar o oră pe zi şi aia este neagră. Apoi când se drumul la apă, din cauza presiunii, prin contoar trece aer şi se învârte ca polizorul. Unii au plătit 90 de metri cubi de apă în condiţiile în care noi avem doar o oră de apă pe zi“, spune cu mâhnire în glas Daniela Barbu.

Autorităţile locale susţin că nu pot rezilia contractul încheiat pe 49 de ani cu fabrica de apă plată. „M-am opus ca acest izvor să fie concesionat fabricii, dar a trebuit să pun în aplicare hotărârea de consiliu. Însă am alocat 5,2 miliarde de lei pentru a face o captare pe Valea Beliei şi pentru montarea unor filtre şi denisipatoare la un rezervor special. Astfel, se va îmbunătăţi alimentarea cartierului Ghioşeşti, dar va mai dura“, susţine primarul din Comarnic, Dorian Botoacă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: