Evenimentul ZileiJustitieAcuzații grave în Justiție. Faptele procurorului protejat de Kovesi aruncă în aer DNA

Acuzații grave în Justiție. Faptele procurorului protejat de Kovesi aruncă în aer DNA

Acuzații grave în Justiție. Faptele procurorului protejat de Kovesi aruncă în aer DNA
Au apărut dovezile că procuroarea Florentina Mirică de la Serviciul de combatere a corupției în justiție din DNA, o protejată a Laurei Codruța Kovesi, deschidea dosare doar pentru ascultarea magistraților. Inspecția Judiciară a scos la iveală proble indubitabile.

Un raport devastator al Inspecției Judiciare pe activitatea Florentinei Mirică la Serviciul de combatere a corupției din DNA arată că această își făcuse un obicei din a deschide dosare penale magistraților doar de dragul de a obține autorizații de supraveghere tehnică ori în vederea obținerii de înscrisuri, pentru că mai apoi să lase cauzele în nelucrare ani de zile.

Acest lucru s-a întâmplat în zeci de dosare pe care Mirică le-a avut în instrumentare și care au fost luate la mâna de inspectorii judiciari, în mod aleatoriu, constatându-se, în urmă verificărilor, că „nu au fost decelate cauze obiective care să justifice tergiversarea cercetărilor în cauzele repartizate”, motiv pentru care s-a apreciat că este justificată sesizarea din oficiu a Inspecției Judiciare privind posibilă săvârșire a abaterii disciplinare prev. de art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, care prevede sancționează „nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”.

De fapt, reține Inspecția Judiciară în vastul Raport, prin dosarele aflate în instrumentare „nu a fost administrat un probatoriu complex întrucât actele de urmărire penală vizau în esență obținerea autorizării măsurilor de supraveghere tehnică și obținerea de înscrisuri”, scrie luju.ro.


Accesează: