Un raport devastator al Inspecției Judiciare pe activitatea Florentinei Mirică la Serviciul de combatere a corupției din DNA arată că această își făcuse un obicei din a deschide dosare penale magistraților doar de dragul de a obține autorizații de supraveghere tehnică ori în vederea obținerii de înscrisuri, pentru că mai apoi să lase cauzele în nelucrare ani de zile.

Acest lucru s-a întâmplat în zeci de dosare pe care Mirică le-a avut în instrumentare și care au fost luate la mâna de inspectorii judiciari, în mod aleatoriu, constatându-se, în urmă verificărilor, că „nu au fost decelate cauze obiective care să justifice tergiversarea cercetărilor în cauzele repartizate”, motiv pentru care s-a apreciat că este justificată sesizarea din oficiu a Inspecției Judiciare privind posibilă săvârșire a abaterii disciplinare prev. de art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, care prevede sancționează „nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”.

De fapt, reține Inspecția Judiciară în vastul Raport, prin dosarele aflate în instrumentare „nu a fost administrat un probatoriu complex întrucât actele de urmărire penală vizau în esență obținerea autorizării măsurilor de supraveghere tehnică și obținerea de înscrisuri”, scrie luju.ro.