Cătălin Paraschiv a oferit o declarație scurtă după audieri, lăsând să se înțeleagă că nu are remușcări pentru deciziile luate la fața locului.

„Nu dau eu declaraţii şi nici nu fac apologia schimbărilor la nivelul ministrului. (…) Mi-am asumat riscul în momentul în care mi-am condus oamenii fără niciun fel de problemă. Nu vreau să dau niciun interviu, sper că mă înţelegeţi şi pe mine. (…) V-am spus punctul meu”, a spus colonelul Cătălin Paraschiv, la ieşirea din sediul Parchetului General.

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române a declarat, la scurt timp după evenimentele din 10 august, că nu el a fost comandantul acţiunii din 10 august din Piaţa Victoriei. Cătălin Paraschiv a spus că gazul folosit de jandarmi este legal.

"Comandantul acţiunii nu a avut niciodată în vedere evacuarea Pieţei. Nu se ştia că va fi evacuată Piaţa. Filmul acestei acţiuni a fost aşa. S-a primit la un moment dat un apel pe 112 cum că se încearcă vandalizarea magazinului Springtime pe bulevardul Titulescu. Jandarmeria Română avea toate forţele masate în jurul Guvernului şi nu aveam niciun gând de ripostă. S-a apelat la colegii de la Poliţie, care au trimis nişte echipaje să vadă ce se întâmplă şi să ia primele măsuri. Aceste echipaje de la Poliţie au fost atacate. Utilizarea echipamentului de forţă se face conform legii. S-a cerut sprijin Jandarmeriei, prin comandantul acţiunii, care a trimis două detaşamente de jandarmi să sprijine poliţia”, a declarat Cătălin Paraschiv, pentru Kamikaze.