Evenimentul Zilei > International > Familia lui Novak Djokovic a întrerupt conferința de presă. Au refuzat categoric să răspundă la această întrebare
Familia lui Novak Djokovic a întrerupt conferința de presă. Au refuzat categoric să răspundă la această întrebare

Familia lui Novak Djokovic a întrerupt conferința de presă. Au refuzat categoric să răspundă la această întrebare

Jucătorul de tenis Novak Djokovic a primit aprobarea de a intra în Australia și de a participa la turneul de Grand Slam de la Melbourne. Această decizie a fost văzută ca o victorie importantă, iar membrii familiei sportivului au ținut o conferință de presă la Belgrad. Deși erau extrem de fericiți de vestea primită, atunci când a venit vorba despre testul pozitiv, au încheiat conferința, refuzând categoric să răspundă.

Începutul săptămânii a venit cu vești bune pentru Novak Djokovic. Sportivul a primit aprobarea de a participa la turneul de tenis de la Merlbourne, fără a avea certificat verde. Decizia instanței a bucurat și membrii familiei sportivului, care au acceptat să participe la o conferință de presă la Belgrad.

Srdjan și Dijana, tatăl și mama campionului sârb, Djordje, fratele său, și unchiul Goran, au alocat presei 40 de minute pentru a vorbi despre situația sportivului.

„Este o victorie nu doar pentru Novak, ci şi pentru întreaga lume liberă. Novak este într-o formă perfectă. Are o putere mentală atât de mare, încât toate prin câte a trecut nu l-au afectat. Dimpotrivă, i-au oferit energie suplimentară. Abia aşteptăm ziua de 17 ianuarie, pentru a începe turneul. El va câştiga următoarele zece turnee”, a spus Srdjan Djokovic luni, după aflarea decizie.

„Justiția a învins și statul de drept a învins”, a declarat tatăl sportivului la conferință de presă pe care familia a susținut-o în Serbia.

Totul a decurs bine, până când a fost adus în discuție testul COVID-19 efectuat de Novak Djokovi pe 16 decembrie, a cărui rezultat a ieșit pozitiv.

Pe baza acestui test, jucătorul de tenis a reușit să obțină accesul în Australia și acordul de participare la turneul de Grand Slam de la Melbourne.

Cu toate că ieșise pozitiv, sportivul a participat în următoarele două zile la două evenimente importante. Pe 17 decembrie, Novak Djokovi s-a întâlnit cu zeci de tineri jucători de tenis din Serbia. După două zile după ce a fost diagnosticat pozitiv, pe 18 decembrie, sportivul a participat la o ședință foto organizată de publicația franceză L’Equipe.

Deși era o întrebare absolut normală având în vedere aceste evenimente, familia lui Novak Djokovi a refuzat să ofere orice informație cu privire la acel test și au anunțat faptul că încheie conferința de presă, anunță BBC.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.