Evenimentul ZileiActualitateFamilia vrea autopsie pentru Bogdan Stanoevici. Mirel Curea: Doar în anumite condiții

Familia vrea autopsie pentru Bogdan Stanoevici. Mirel Curea: Doar în anumite condiții

Familia vrea autopsie pentru Bogdan Stanoevici. Mirel Curea: Doar în anumite condiții
Familia ar vrea autopsie pentru Bogdan Stanoevici. Dar acest lucru se poate cere doar în anumite condiții, atrage atenția jurnalistul Mirel Curea.

Familia actorului și fostului ministru Bogdan Stanoevici vrea autopsie, a anunțat miercuri România TV. Însă autopsia se poate face în condiții foarte clare prevăzute de lege, precizează jurnalistul Mirel Curea.

Se face plângere la Parchet. Dacă familia dorește să se facă autopsia, va trebui să se adreseze Parchetului General.

Legea prevede următoarele condiții în care se poate solicita autopsia:

«În cazul în care diagnosticul clinic este deja confirmat prin analiză de laborator și alte metode investigative, autopsia cadravrului nu mai e necesară (n.r. – în cazul deceselor provocate de SARS-CoV-2). Autopsia se dispune de către organele de urmărire penală sau de către instanțele de judecată în caz de moarte violentă sau suspect㻄.

Mirel Curea: Cauza morții actorului este afectarea pulmonară catastrofală

Jurnalistul Mirel Curea a explicat pe larg cauza decesului actorului: „Este despre moartea unui actor, Bogdan Stanoevici. Dumnezeu să-l odihnească!

Bogdan Stanoevici a ajuns la Spitalul Sf. Pantelimon, în data de 24 noiembrie, în stare gravă. Era deja în a 8-a zi de la debutul Covid-19, mai precis a simptomatologiei. Cele 8 zile întârziate le petrecuse în campania electorală. Din primele ore de la internare, a fost necesară administrarea de oxigen, pentru că afectarea pulmonară era enormă, de 80% și a fost trecut imediat pe tratament, conform protocolului pentru stadiul bolii, Bronhopneumonie SARS-Cov2.

Starea generală a actorului a continuat să se degradeze până când, în noaptea de 16/17 decembrie a fost necesară intubarea. A început ventilarea mecanică și totodată a fost pornită tehnica de dializă complexă, pentru că rinichii nu mai funcționau decât în proporție de 50%

În 23 decembrie, în momentul în care CT-ul pulmonar a evidențiat o afectare pulmonară catastrofală, de 90%, s-a luat legătura cu Prof. Dr. Șerban Bubenek, șef secție ATI, Spital Fundeni, în vederea transferării pacientului și inițierii procedurii ECMO (extracorporeal membrane oxygenation), mai pe înțeles, „plămân artificial”, ceea ce s-a și întâmplat în 24 decembrie. În ciuda tuturor eforturilor depuse, starea actorului a continuat să se deprecieze până la deces.

Familia vrea autopsie pentru Bogdan Stanoevici. Ce ar putea descoperi

Forma gravă de Covid-19 dezvoltată de Bogdan Stanoevici a fost determinată de comorbiditățile pe care le avea: astm bronșic din copilărie, fost fumător cu fibroză pulmonară și hipertensiune arterială stadiul 1.

Așa-zisa infecție nozocomială a fost de fapt o enterocolită cu Clostridium difficilae, provocată de o bacterie localizată în intestin și care poate deveni patogenă în anumite condiții. Cu tratamentul administrat conform antibiogramelor efectuate actorul fusese vindecat”, a scris jurnalistul EVZ.

România TV a mai precizat că Bogdan Stanoevici solicitate să fie incinerat în cazul morții sale. Incinerarea ar urma să aibă loc sâmbătă.


Accesează: