Evenimentul Zilei > Social > A murit actorul Bogdan Stanoevici! Fostul ministru fusese internat pentru COVID-19
A murit actorul Bogdan Stanoevici! Fostul ministru fusese internat pentru COVID-19

A murit actorul Bogdan Stanoevici! Fostul ministru fusese internat pentru COVID-19

Actorul Bogdan Stanoevici a murit marţi, la Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, din cauza complicaţiilor generate de Covid-19.

Actorul Bogdan Stanoevici a murit marţi, la Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, din cauza complicaţiilor generate de Covid-19. La 22 ianuarie, el ar fi împlinit 62 de ani.

Din cauza infectării cu noul coronavirus, el fusese internat în stare gravă. Stanoevici a condus Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în guvernul Ponta. De asemenea, Bogdan Stanoevici a fost șeful Circului București și a candidat la alegerile prezidențiale din 2019.

Bogdan Stanoevici a criticat măsurile autorităţilor

bogdan stanoevici
Bogdan Stanoevici a murit marţi, 11 ianuarie 2021, din cauza Covid-19.

El a ieşit din nou în evidenţă la începutul pandemiei de coronavirus, în primăvara anului 2020. Criticile dese la adresa măsurilor de protecție impuse de autorități au fost o preocupare constantă pentru el.

În 16 mai 2020, Bogdan Stanoevici a participat la un miting împotriva presupusei „dictaturi sanitare” în Piața Victoriei. Acolo, acesta s-a pupat și s-a îmbrățișat cu alți protestatari.

Ulterior, Bogdan Stanoevici şi-a menţinut acelaşi ton şi declara în noiembrie 2020: „Chiar nu am timp de infecţii în acest moment.” Totuși, el a divulgat că și-a făcut testul antiCovid19 în fiecare lună, iar rezultatul a fost negativ de fiecare dată.

Stanoevici: „Oamenii sănătoşi nu poartă mască.”

„Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum. Faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos.

Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi… oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative.

Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes.

Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, declara Stanoevici.

Actorul n-a răspuns la tratamentul special

După ce a contractat Covid-19, Bogdan Stanoevici s-a simţit foarte rău. La 8 ianuarie, medicii au comunicat că plămânii pacientului nu au reacționat așa cum se așteptau ei.

Lui Stanoevici îi fusese administrat un tratament special care ar fi trebuit să dea rezultate într-o perioadă de 7-10 zile. Din păcate pentru familia lui şi pentru apropiaţi, soluţia de tratament n-a dat rezultate.

Anterior, el a fost conectat la aparate și la Institutul Fundeni, unde i s-a aplicat o procedură ECMO. Cu ajutorul ei, plămânii lui au fost în repaos pentru refacere. Specialiștii spun că această procedură are o rată de succes de doar 20%, însă ea se aplică în cazuri extreme.

ECMO reprezintă oxigenarea extracorporală arterio-venoasă cu membrană. Ea mai este cunoscută şi ca Susținerea extracorporală a vieții (ECLS). Este o procedură utilizată în secțiile de Terapie Intensivă a spitalelor, în special în cazurile de insuficiență cardiacă sau insuficiență respiratorie.

Ştire în curs de actualizare. Vă rugăm să reveniţi cu refresh pentru a afla ultimele informaţii despre acest subiect.