Un individ care bate la ușule oamenilor și se dă drept polițist la Criminalistică sau la Evidența Populației este căutat de oamenii legii. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sibiu, Elena Welter a confirmat, pentru „Evenimentul zilei” că un bărbat este căutat pentru a fi identificat și a se putea stabili dacă a săvârșit vreo infracțiune, după ce u tânăr a postat fotografia sa pe Facebook. „Nu știm, încă, dacă a săvârșit vreo faptă penală, dar verificăm informațiile apărute în spațiul public”, a explicat purătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Așa cum a relatat Ora de Sibiu, un tânăr a fost reclamat la poliție pentru că bate din ușă în ușă prin mai multe cartiere ale Sibiului și se recomandă ca fiind ’„polițist la Criminalistică’’, sau angajat la Evidența Populației ori cumpărător de case.

Mai multe persoane au semnalat jurnaliștilor sibieni că, de câteva zile, în Sibiu a apărut un individ care se dă drept polițist la Criminalistică. Ca să fie mai credibil acesta are și o legitimație asupra sa, iar atunci când cineva se încumetă să îi deschidă ușa, poartă un dialog în care este foarte stăpân pe ceea ce spune. „Atenție acest individ umblă din ușă în ușă susținând că e de la criminalistică. Cu diferite pretexte pune întrebări dubioase despre vecini pretinzând că au probleme cu legea urmărindu-și interesele meschine. Ieri a fost la mine în scara la mai mulți vecini pe strada Doamna Stanca, dar a mai fost si prin cartierul Hipodrom cu aceiași poveste’’, a transmis un tânăr din Sibiu care a postat și fotografia cu acest individ.