Evenimentul Zilei > Justitie > FALIMENT. Regele asfaltului din Banat, tot mai sărac. Cornu a pierdut 150 de milioane de euro de la RAAN
FALIMENT. Regele asfaltului din Banat, tot mai sărac. Cornu a pierdut 150 de milioane de euro de la RAAN

FALIMENT. Regele asfaltului din Banat, tot mai sărac. Cornu a pierdut 150 de milioane de euro de la RAAN

Confort SA, grupul de firme controlat de Georgică Cornu, nu va recupera datoria de aproape 150 de milioane de euro, bani pe care îi avea de încasat de la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare. Banii, mai exact 663.783.220 de lei reprezintă o treime din totalul datoriilor regiei falimentare.

Tribunalul Mehedinți a respins săptămâna trecută o contestație depusă de Confort SA, contestație prin care omul de afaceri timișorean Georgică Cornu solicita 663.783.220 lei de la Regia Autonoma pentru Activitati Nuleare (RAAN), se arată într-un comunicat de presa al lichidatorului judiciar Euro Insol. "Prin înlăturarea de la masa credală a sumei de 663.783.220 lei, cresc considerabil sansele ca ceilalți creditori ai RAAN R.A. să-și recupereze creanțele", a declarat Adrian Munteanu, reprezentantul lichidatorului judiciar Euro Insol, citat de HotNews. 
Potrivit lichidatorilor, contractul în baza căruia Confort SA a cerut banii, nu a fost finalizat. Mai mult, contractul dintre Confort SA și RAAN este pe masa procurorilor DIICOT Drobeta-Turnu Severin. În baza acestuia, firma din Timișoara s-a angajat  să furnizeze, să monteze şi să pună în funcţiune o instalaţie de evacuare „în slam dens”, până în 2012, pentru Sucursala Romag Termo a RAAN, ceea ce nu s-a mai întâmplat.

RAAN a intrat în faliment la mijlocul lunii anului trecut.

Și Confort SA a ajuns în faliment, iar la finele anului trecut, o parte din bunuri au fost scoase la licitație de lichidatorul judiciar Expert SPRL Arad. Compania, cu sediul la Timișoara și puncte de lucru la Arad, Dumbrăvița, Ghiroda, București și în satul Balotești din Mehedinți, avea declarat ca principal obiect de activitate construcția drumurilor și autostrăzilor, dar realiza și lucrări în domeniul construcțiilor, amenajărilor interioare, rețelelor de gaz, apă și canalizare sau a liniilor de tramvai. Astfel, mai ales în timpul guvernului Boc, și și-a adjudecat contracte pe sume mari din bani publici, în mai multe orașe ale țării.

Confort SA s-a aflat, de-a lungul anilor și în centrul a numeroase scandaluri de presă, în care au fost semnalate o serie de nereguli, complicități cu diverși oameni politici, precum și o serie de ilegalități care au ajuns pe masa procurorilor DIICOT.