Evenimentul Zilei > Economie > Facebook în PICAJ pe BURSĂ. Zuckerberg a pierdut peste 100 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă
Facebook în PICAJ pe BURSĂ. Zuckerberg a pierdut peste 100 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă

Facebook în PICAJ pe BURSĂ. Zuckerberg a pierdut peste 100 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă

Acţiunile companiei Facebook au scăzut cu peste 20% miercuri, după ce Compania a anunţat rezultatele trimestriale şi o predicţie de creştere pentru sfârşitul anului ce s-a dovedit a nu fi pe placul investitorilor, notează MarketWatch.

Miercuri, după închiderea bursei, acţiunile Facebook au scăzut cu 22,2%, la 173,5 dolari per acţiune pe Nasdaq. Astfel, gigantul de social media a pierdut peste 150 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă din capitalizarea de piaţă de 620 de miliarde de dolari.

Compania a raportat miercuri o evoluţie dezamăgitoare din cauză că a înregistrat o încetinire a creșterii utilizator  are folosesc platforma de social media, ceea ce a reprezentat un semnal de alarma pentru investitori.
Segmentul de utilizatori pe axa  SUA-Canada a rămas la acelaşi nivel, în timp ce în Europa, Facebook a pierdut 3 milioane de utilizatori, ajungând la 279 de milioane.

Si totuşi profitul a crescut la 5,1 miliarde de dolari de la 3,9 miliarde de dolari, însă investitorii au rămas nemultumiţi de evoluţia utilizatorilor.  Aproape de 34 de milioane de acțiuni au fost schimbate în sesiunea extinsă, cu mult peste volumul mediu de 17 milioane de acțiuni pentru o sesiune de tranzacționare obișnuită în ultima lună.

În cazul în care pierderile se mențin în sesiunea următoare, Facebook va pierde mai mult de 100 de miliarde de dolari în capitalizarea de piață și va pierde câștigurile acțiunilor pentru anul acesta.  Acțiunile Facebook s-au redresat, totuşi, după scandalul Cambridge Analytica, mai notează marketwatch.