“Estimăm că acest lucru va reduce traficul Netflix în rețelele europene cu aproximativ 25%, asigurând în același timp un serviciu de bună calitate pentru membrii noștri”, a declarat un reprezentant al Netflix într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al Google, care deține YouTube, a declarat: „Vom continua să lucrăm cu guvernele statelor membre și operatorii de rețele pentru a minimiza presiunea asupra sistemului, oferind în același timp o calitate bună utilizatorului”.

Modificările urmează apelurile oferite de oficialii UE pentru servicii de streaming și utilizatori individuali pentru a șterge videoclipuri de înaltă definiție pentru a preveni spargerea internetului. Cu atâtea țări aflate în blocaj,  sute de milioane de oameni care lucrează de acasă și elevei care nu mai merg la şcoală, oficialii s-au îngrijorat datorită faptului că se va pune o presiune uriaşă pe internet.

Aşdar, şi Facebook va reduce calitatea streamingului video pe platforma sa şi pe Instagram în Europa, devenind astfel cel mai recent gigant american din industria noilor tehnologii care răspunde apelului UE de a preveni o eventuală blocare a internetului, în contextul în care mii de angajaţi lucrează de acasă în această perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.

Deşi operatorii europeni de telecomunicaţii au precizat că reţelele lor au făcut faţă până acum creşterii traficului de date online, există totuşi anumite îngrijorări legate de o posibilă congestionare a internetului, întrucât tot mai mulţi angajaţi lucrează în regim de telemuncă.

Decizia anunţată de Facebook va rămâne în vigoare atât timp cât îngrijorările legate de blocarea internetului vor continua să existe, a precizat un reprezentant al companiei americane, notează CNN.