Evenimentul Zilei > Actualitate > Facebook, măsuri radicale! Adio fotografii luate fărtă acordul titularului
Facebook, măsuri radicale! Adio fotografii luate fărtă acordul titularului

Facebook, măsuri radicale! Adio fotografii luate fărtă acordul titularului

Facebook introduce un nou instrument care va permite deținătorilor de drepturi să își protejeze și să gestioneze fotografiile atât pe Facebook, cât și pe Instagram.

Noua funcție, disponibilă în Creator Studio de la Facebook, va permite proprietarilor de drepturi să aibă controlul asupra proprietății lor intelectuale pe Facebook și Instagram, inclusiv atunci când imaginea este preluată de un site web.

Cei care doresc să aibă control asupra imaginilor lor vor trebui să furnizeze celor de la Facebook o copie şi toate datele pe care doresc să le protejeze. Acestea sunt încărcate într-o bibliotecă de referință pe care Rights Manager o folosește pentru a localiza potrivirile atât pe Facebook, cât și pe Instagram.

Dacă nu doreşti ca imaginea postată de tine să fie preluată, vei face un raport la Facebook şi va fi şetarsă

Atunci când conținutul care se potrivește cu cel de pe o pagină sau profil, titularul poate alege dacă doreşte să blocheze utilizarea acestuia printr-o cerere de eliminare adresată la Facebook. Noua funcție este concepută mai mult pentru cei care au un număr mare de fotografii sau care postează în mod regulat.

Subiectul despre cine are drepturile de a folosi o fotografie care a fost postată pe Facebook și, în special pe Instagram a devenit o problemă extrem de controversată în ultima perioadă.

Mulți credeau că folosirea imaginilor de pe Facebook şi de pe Instagram este legală

Până acum, fotografiile aveau mijloace limitate de a fi proteja platformele Facebook. Cei care nu dorec să le fie distribuite fotografiile ar putea crearea unui cont privat, de exemplu, pentru a se asigura că conținutul lor nu a fost utilizat și distribuit fără permisiunea lor. Desigur, niciuna dintre soluții nu ar fi  ideală pentru un fotograf care încearcă să se expună și să-și dezvolte cariera.

Managerul de Drepturi este acum capabil să găsească și să potrivească imagini care au fost utilizate ca încorporări fără acordul proprietarilor. În acel moment, creatorul ar putea alege să monitorizeze, să blocheze sau să permită  folosirea imaginii, a declarat un purtător de cuvânt Facebook pentru TechCrunch

Facebook spune că accesul la noul Manager de drepturi pentru imagini va fi deschis inițial celor care aplică AICI.