Opțiunea „Safety Check” oferă posibilitatea utilizatorilor de a-și informa apropiații dacă se află sau nu în siguranță. De asemenea ei pot cere ajutor sau pot oferi ajutor celor aflați în zonele afectate.
 
Astfel, punctele marcate cu verde de pe hartă indică faptul că oamenii sunt dispuși să ofere ajutor, în timp ce punctele marcate cu roșu, arată acele persoane care au nevoie de ajutor. Funcția „Safety Check” pentru furtuna din vestul României poate fi consultată aici.
 
Opțiunea a fost implemantată de rețeaua de socializare în 2014 șia fost activată de mai multe ori, în cazul unor evenimente importante care s-au desfășurat în diverse locuri ale lumii, în special dezastre naturale și atentate teroriste.
 
Furtuna care s-a declanșat, duminică seara, în zona de vest a țării noastre a fost extrem de puternică, provocând 8 morți și 145 de răniți dar și importante pagube materiale. Mai multe drumuri au fost închise, 5 trenuri au fost blocate din cauza unui acoperiș prăbușit peste rețeaua de contact din zona Timișoara Nord, iar zeci de localități și cartiere au rămas fără curent electric.