Evenimentul Zilei > Actualitate > ”Fabrică” irakiană de arme de asalt lângă Timișoara
”Fabrică” irakiană de arme de asalt lângă Timișoara

”Fabrică” irakiană de arme de asalt lângă Timișoara

Un irakian stabilit lângă Timișoara pregătea una devărat arsenal de luptă cu arme de asalt.

UPDATE. Oamenii legii au adus la fața locului un expert care să verifice dacă lângă vila irakianului nu există un tunel subteran care să comunice cu imobilul învecinat, care a fost, de asemenea, percheziționat.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Polițiștii și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au descins, miercuri, peste el.

Un irakian stabilit la Dumbrăvița, cea mai bogată comună din România, confecționa, cu ajutorul unei imprimante 3D performante, arme de asalt. În vila ocupată de acest s-a găsit un adevărat arsenal. E primul caz d eacest fel cunoscut în România și se pare că bărbatul lucra împreună cu mai multe alte persoane.

Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul I.G.P.R. și polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, din Timiș, efectuează percheziții într-un dosar penal, în care un bărbat este bănuit că ar fi confecționat, în mod ilegal, arme și componente, precum și că deține ilegal asemenea arme și componente.

”Sunt efectuate cercetări față de un bărbat, de 46 de ani, cu dublă cetățenie (irakiană și britanică) bănuit de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Astfel, astăzi, 8 iulie, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, efectuază 6 percheziții domiciliare, atât la domiciliul persoanei în cauză, cât și la imobilele unor persoane ce ar fi implicate în activități”, a informat Biroul de Presă al Poliției Timiș.

Acțiunile se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș. Potrivit surselor Evz.ro, ancheta care e în desfășurare, a pornit de la o informație potrivit căreia un cetățean irakian stabilit în România fabrică arme cu ajutorul unor imprimante 3D. Acesta este primul caz de acest fel cunoscut pe teritoriul țării noastre. Într-una dintre locații, polițiștii au descoperit o serie prototipuri ale unor arme confecționate artizanal, dar și aparatura cu care erau confecționate armele.

În vila irakianului au fost descoperite arme de foc și arme de asalt, pe lângă componentele fabricate artizanal cu ajutorul unei imprimante 3D. La această oră percheziția se desfășoară în prezența avocatului persoanei străine.

 Vom reveni cu amănunte.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: