Într-un interviu pentru DC News, jurnalista Antenei 1  a povestit culisele unei situații hilare de la începutul carierei, în exclusivitate.

„Întâmplarea a făcut ca în după amiaza în care Nicu Ceaușescu a fost adus la Spitalul Universitar, cu o criză de varice esofagiene, eu eram în secretariat la doctorul Oprescu, eu fiind prietenă cu secretara lui.

S-a deschis ușa, a intrat un pacient împins de un brancardier, cu sânge la gură și așa mai departe și a ieșit Oprescu și a zis: «Fă, tu ce cauți aici?»

Mirela Voicu: «Nu am treabă cu tine, am treabă cu Sevi.»

Oprescu: «Te rog frumos să pleci acasă.»

Mirela Voicu: «Păi nu vreau să plec acasă.»

Oprescu: «Pleci acasă sau ce vezi acum nu există.»

Bă ești nebun? Să înnebunesc, să mor, să turbez. Eu m-am uitat la acela (n.r. – la Nicu Ceauşescu, pe care nu-l mai recunoştea din cauza stării în care se afla) de 186 de mii de ori și nu mi-a spus nimic.

Am întrebat și eu cine e acest domn… Sună la secretariat… «A venit un pacient în scaun cu rotile, cum îl cheamă?»

«Popescu Ionuț…» Bă, ești nebun? Am plecat acasă. Următoarea dimineață, prietena noastră comună, Elvira Gheorghiță, a dat știrea: «Nicu Ceaușescu, internat de urgență la Spitalul Universitar».

Eu să înnebunesc, să mor, să turbez, că pe vremea aceea luai amenzi. Nu dădeai știrea, îți luai amendă”, a declarat Mirela Voicu.

Nicu Ceauşescu, fiul cel mic al cuplului dictatorial executat în ziua de Crăciun a lui 1989 la Târgovişte, a fost internat pe 27 octombrie 1992 la secţia de gastroenterologie a Spitalului Fundeni, pentru analize, la cererea Procuraturii. Nicu Ceauşescu ajunsese la 40 de kilograme, iar procurorii voiau să vadă dacă mai putea suporta detenţia sau urmau să-l lase în libertate. Directorul Institului medico-legal, Vladimir Beliş, nu a avut încredere în corectitudinea analizelor făcute la Fundeni, aşa că a cerut ca să fie făcute doar în prezenţa sa.

Drept urmare, după 11 zile de la internare, era efectuată numai analiza sângelui, iar Beliş insista pentru o puncţie care era extrem de periculoasă în faza în care ajunsese Nicu. Paula Iacob, avocata “Prinţişorului”, cum i se spunea mezinului Ceauşeştilor, a acuzat că tergiversarea investigaţiilor îi pune în pericol viaţa clientului său. Alte surse susţineau că în joc sunt interese politice care duc la întârzierea nejustificată a unui diagnostic final. În aceste condiţii, reporterii Evenimentul zilei, Adina Anghelescu şi Lucian Pal, i-au intervievat pe principalii actori:

Valdimir Beliş: Nu am niciun dubiu asupra analizelor care se fac!

Directorul IML a declarat: „Informaţia pe care o deţineţi este falsă. Nu pun niciun dubiu asupra veridicităţii analizelor care se fac acum, pentru că orice medic care ar da alte rezultate decât cele reale intră sub incidenţa Codului penal. Nu ştiu să fiu aşteptat acolo pentru efectuarea analizelor şi am mari îndoieli asupra informaţiei dumneavoastră că nu i s-a făcut nicio analiză”. Paula Iacob: Dl. director Beliş contestă ceea ce s-a văzut în decembrie 1989! „Dl. director Beliş de la IML a cerut în mod expres efectuarea unei puncţii pentru a se stabili exactitatea diagnosticului de ciroză hepatică. Se contestă ceea ce medicii de la Spitalul Militar au văzut cu ochii lor pe 23 decembrie 1989. Atunci, Nicu Ceauşescu a fost operat în urma loviturii cu cuţit primită în abdomen şi întreaga echipă a putut vedea că era un ficat cirotic. Pe de altă parte, medicii de la Fundeni sunt împotriva puncţiei, aceasta fiind extrem de periculoasă în faza actuală a bolii. Important pentru Nicu Ceauşescu este ca analizele să înceapă imediat şi numai conform investigaţiilor stabilite de specialiştii de la Fundeni”, a spus Paula Iacob.

Dan Gherghiceanu, director adjunct al Spitalului Fundeni: Dacă vor puncţie, să-l ia pe Nicu Ceauşescu de aici!

„Din discuţiile purtate cu medicii din secţia respectivă, am înţeles că totul decurge normal. Nu cred că un medic legist (Vladimir Beliş – n.n.) poate să ştie mai bine decât dl. profesor Oproiu (şeful secţiei gastroenterologie – n.n.), care este somitate în materie, ce trebuie făcut. Bineînţeles, doctorul Beliş sau Procuratura au dreptul să ceară orice, însă noi nu suntem obligaţi să facem rău unui bolnav.

Dacă ei cred că se va găsi un medic dispus să-i facă puncţie în momentul în care profesorul Oproiu a decis altfel, nu au decât să-l ducă pe Nicu Ceauşescu în altă parte. Aici, noi ne asumăm responsabilitatea numai atât timp cât specialiştii noştri sunt lăsaţi să-şi facă treaba aşa cum consideră ei că este mai bine”, a precizat Dan Gherghiceanu.

Nicu Ceauşescu a încetat din viaţă de ciroză în septembrie 1996, într-un spital din Viena.

Ceauşescu a murit fără să ştie marea dorinţă a lui Nicu. Până la urmă i s-a îndeplinit

Marele reproş al lui Nicu Ceauşescu pentru noua putere: „România a fost lipsită de acest lucru.”

Cele două mari rupturi între Nicu Ceauşescu şi familie. A fost scandal mare

Nicu i-a spus lui Ceauşescu un adevăr care până la urmă l-a costat viaţa

Cine s-ar fi gândit? Nicu Ceauşescu a avut o mare ceartă cu părinţii săi din cauza unei biserici