Astra Giurgiu riscă să aibă soarta defunctelor echipe Unirea Urziceni și Oțelul Galați, formații care s-au desființat la puțin timp după ce au câștigat titlul intern.

Ialomițenii au reușit să devină campioni în 2009, iar moldovenii, în 2011.

Pe urmele dispărutelor Unirea și Oțelul

Paradoxal, succesele și participarea în grupele Ligii Campionilor au fost sinonime cu dezastrul. În acest moment, despre Unirea și Oțelul se vorbește la trecut. Situația pe care o traversează Astra Giurgiu seamănă izbitor. În vară, „alb-negrii” au câștigat primul titlu din istorie. Elevii lui Marius Șumudică au ratat calificarea în grupele Champions League, dar evoluează în Liga Europa. În ciuda performanțelor, patronul Ioan Niculae nu mai este interesat de fotbal. Jucătorii sunt neplătiți de două luni și n-au primit primele pentru câștigarea campionatului.

Și asta în contextul în care și sezonul trecut, giurgiuvenii și-au încasat cu mare întârziere banii cuveniți.

Și-au depus memorii

În aceste condiții, Marius Șumudică și mulți dintre fotbaliști și-au depus memorii la LPF, pentru a deveni liberi. „Nu e numai cazul lui Șumi, mai mulți jucători și-au depus memorii. Trebuie să se înțeleagă un lucru: cei care au plecat de la Astra nu au plecat fără să-și primească drepturile”, a spus președintele Dani Coman.

Fost președinte al LPF, Dumitru Dragomir anunță dezastrul. „Eu știu sigur că patronul lor s-a săturat de fotbal. Nu vrea să mai audă și nu va mai investi. O să o ia pe urmele Oțelului și a Unirii Urziceni”, a spus „Corleone” la Digi Sport.