Evenimentul Zilei > Actualitate > EXPLOZII în fieful lui Assad, păzit de ruși: 23 de morți! Damascul SPARGE asediul asupra unei baze aeriene cheie din Alep
EXPLOZII în fieful lui Assad, păzit de ruși: 23 de morți! Damascul SPARGE asediul asupra unei baze aeriene cheie din Alep

EXPLOZII în fieful lui Assad, păzit de ruși: 23 de morți! Damascul SPARGE asediul asupra unei baze aeriene cheie din Alep

Cel puțin 23 de persoane au fost ucise și alte 40 rănite de două explozii în orașul sirian Latakia, fiel al președintelui Assad, în care se află prezent un important contingent de trupe ruse.

Exploziile au lovit două zone separate din oraș, una fiind produsă de un tir de rachetă, iar cealaltă de o rachetă sau de un dispozitiv exploziv, relatează Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de Reuters.

Numărul victimelor este probabil să crească, dat fiind că mulți dintre răniți sunt în stare gravă.

Guvernul de la Damasc a condamnat ceea ce a numit „atacuri teroriste”, într-o știre scurtă, fără amănunte despre eveniment, transmisă de televiziunea de stat.

Regimul îi numește teroriști pe toți insurgenții care urmăresc dărâmarea lui Bashar Al-Assad.

Latakia, unde trupele ruse dețin poziții fortificate, inclusiv o bază aeriană folosită la raidurile împotriva rebelilor, a fost în repetate rânduri ținta atacurilor acestora, cel mai adesea cu rachete. Însă, în septembrie, de exemplu, o mașină-capcană a omorât 10 persoane.

Tot marți, trupele Damascului au reușit să spargă asediul (care dura de doi ani) al rebelilor asupra bazei aeriene din Kweires, provincia Alep. Televiziunea de stat a transmis un reportaj triumfalist de la fața locului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.