Evenimentul Zilei > Actualitate > Explozie de cazuri de Covid-19! Autoritățile sunt în alertă
Explozie de cazuri de Covid-19! Autoritățile sunt în alertă

Explozie de cazuri de Covid-19! Autoritățile sunt în alertă

Noul coronavirus se răspândește rapid în Hawaii, mai mult decât în orice alt loc din Statele Unite ale Americii, potrivit unui raport.

Hawaii se luptă cu cea mai mare rată de transmitere a coronavirusului din întregul SUA, potrivit FOX News. Experții trag un semnal de alarmă în acest sens și îi îndeamnă pe rezidenți să poarte masca de protecție și le transmit acestora cât de important este acest accesoriu, despre cât de importantă este distanțarea socială, conform unui raport publicat marți.

Statul Aloha observă în prezent cazuri de coronavirus răspândite cu un procent de 1,6, ceea ce înseamnă că orice persoană care se îmbolnăvește transmite virusul la puțin peste unii și jumătate în medie.

„Este foarte, foarte mare”, a declarat primarul Honolulu, Kirk Caldwell, la Hawaii News Now.

În ultimele zile, în Hawaii s-au înregistrat peste 200 de cazuri de Covid-19 și două noi decese. În total, sunt 3.733 de cazuri și 35 de decese.

Următoarele state americane grav afectate de virusul SARS-CoV-2, după Hawaii, sunt Dakota de Sud, cu o rată de reproducere de 1,2, și Texas, care este la 1,16.

„Este doar un exemplu clar despre cum trebuie să fim serioși în acest sens. Trebuie să purtăm măști, trebuie să distanțăm social”, a spus dr. Scott Miscovich, care a supravegheat evenimente de testare în masă în stat, potrivit lucrării.

Săptămâna trecută, Hawaii și-a reinstalat carantina de 14 zile de călătorie interislandă, pe fondul unei noi creșteri în cazurile de coronavirus, în vigoare din 11 august. Statul observă în mod regulat creșteri de trei cifre ale infecțiilor cu COVID-19, deși rata ridicată de transmisie subliniază cât de repede este virusul se răspândește în Hawaii.

Hawaii a anunțat că nu se va redeschide pentru turism pentru vizitatorii din afara statului până la 1 septembrie și va continua să pună în aplicare o carantină de 14 zile pentru toți călătorii din afara statului care testează negativ pentru coronavirus, a raportat Fox News. Statele Unite au, în prezent, în total, 5,15 milioane de cazuri de Covid-19, iar 740 de mii de persoane și-au pierdut viața din cauza acestei maladii.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: