Incidentul a avut loc în jurul orei locale 15:00. Potrivit L'Echo, un rezervor de benzen a luat foc într-un siloz al secţiei de cocs al întreprinderii siderurgice, iar la originea deflagraţiei ar fi un scurtcircuit la un filtru.  Potrivit Le Soir, deflagraţia a avut loc la un rezervor de combustibil în momentul umplerii acestuia. Situaţia se află în prezent sub control la oţelăria din Gent, conform canalelor media citate de Agerpres. 

Se pare că tragedia a avut loc din cauza unei defecțiuni tehnice. În urma acestui incident, un plan de urgenţă medical a fost activat, întrucât autorităţile s-au temut că fumul degajat în urma exploziei ar putea să fie toxic. Pompierii au procedat al evacuarea oamenilor. 

Explozia nu a fost urmată de un incendiu şi uzina nu a fost decât parţial evacuată. Fum într-adevăr s-a degajat, dar emanaţiile au fost 'slabe' şi nu au 'reprezentat niciun moment vreun pericol', mai precizează echipele de intervenţie.  Primele estimări arată că explozia a provocat pagube importante, relevă L'Echo, iar canalul de televiziune VTM relatase despre persoane date dispărute, fără alte precizări.

Te-ar putea interesa și: