Evenimentul Zilei > Social > Experții au lansat avertismentul care îngrozește lumea. Când atinge epidemia apogeul

Experții au lansat avertismentul care îngrozește lumea. Când atinge epidemia apogeul

Epidemia de coronavirus nou ar putea atinge apogeul peste şapte sau zece zile, a declarat marţi un specialist chinez în afecţiuni respiratorii, într-un interviu acordat agenţiei Xinhua.

Zhong Nanshan, specialist în afecţiuni respiratorii şi membru al Academiei de Inginerie din China, a declarat că după ce epidemia va atinge apogeul nu vor mai exista „creşteri pe scară largă”.

„Este foarte dificil de estimat cu certitudine momentul în care epidemia va atinge apogeul. Dar cred că într-o săptămână sau aproximativ zece zile va atinge punctul culminant şi apoi nu vor exista creşteri pe scară largă”, a spus el.

Zhong conduce o echipă naţională de experţi, înfiinţată pentru controlul şi prevenirea noii pneumonii cauzate de coronavirus.

Academicianul a declarat de asemenea că rata de mortalitate pentru noul focar de coronavirus este de aşteptat să scadă.

„Până în prezent, nu a fost dezvoltat niciun medicament care să vizeze virusul în mod specific, însă oamenii de ştiinţă şi personalul sanitar au explorat numeroase modalităţi. Ca urmare a îmbunătăţirii semnificative a sistemului de susţinere a vieţii, rata mortalităţii este de aşteptat să scadă”, a precizat Zhong Nanshan pentru Xinhua.