Evenimentul Zilei > International > EXPERT: AVIONUL MALAYSIAN dispărut în martie, DOBORÂT de armata SUA
EXPERT: AVIONUL MALAYSIAN dispărut în martie, DOBORÂT de armata SUA

EXPERT: AVIONUL MALAYSIAN dispărut în martie, DOBORÂT de armata SUA

Avionul companiei Malaysia Airlines, dispărut din martie 2014, a fost doborât, probabil, de armata americană, care se temea de un atac de asemănător celui comis pe 11 septembrie 2001.

Teoria este susţinută de un expert francez, fost director al unei companii aeriene, relatează The Independent, citat de Mediafax.

Marc Dugain, fostul director al companiei Proteus Airlines, consideră că SUA au atacat avionul de pasageri, deoarece se temeau că aparatul ar fi putut fi folosit pentru comiterea unui atac la baza americană Diego Garcia, situată în Oceanul Indian.

Într-un articol publicat în revista Paris Match, Dugain afirmă că fragmentele avionului de pasageri sunt în Oceanul Indian, în apropierea bazei americane de pe teritoriul britanic Diego Garcia.

"Aceasta este o bază aeriană extrem de puternică. Este surprinzător că experţii americani afirmă că nu cunosc unde s-a prăbuşit avionul. Fără a intra în teorii ale conspiraţiei, există posibilitatea ca americanii să fi oprit acest avion", afirmă Dugain, conform sursei citate.

Teritoriul britanic Diego Garcia este situat în centrul Oceanului Indian şi găzdiuşete din anii 1970 o bază aeriană americană strategică.

Cursa MH370, a companiei Malaysia Airlines, a dispărut la data de 8 martie 2014, în timp ce zbura de la Kuala Lumpur (Malaezia) spre Beijing (China), având la bord 239 de persoane.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News