Evenimentul ZileiEconomieExodul românilor în Israel

Exodul românilor în Israel

Exodul românilor în Israel
Peste 50.000 de turiști români au călătorit în Israel în această toamnă, 15.000 ajungând în Țara Sfântă numai în octombrie, potrivit Ministerului Turismului din Tel Aviv.

Vacanțele românilor în Israel durează în medie 5 zile, iar atenția se mută treptat spre descoperirea orașelor, cererea pentru city break-uri fiind din ce în ce mai mare.

Dacă primăvara, în preajma Paștelui Ortodox, Israelul este luat cu asalt de pelerini ce vin să viziteze și să se roage la locurile sfinte, turiștii care vor să se bucure de temperaturi prietenoase la aproximativ două ore jumătate de zbor distanță de România și să evite aglomerația ori prețurile ceva mai piperate din perioada sărbătorilor religioase, aleg să călătorească în Israel în lunile de toamnă.

România se clasează pe locul șase mondial, fiind depășită doar de jucătorii mari din turismul global, precum SUA, Germania, Marea Britanie, Rusia sau Franța.

Din ianuarie și până la finalul lunii octombrie a anului acesta, peste 100.000 de români au vizitat Israelul, cu 12% mai mult decât în aceeași perioadă a lui 2018. Raportat la 2017, creșterea a fost de 35%, România fiind astfel una dintre țările cu cea mai mare creștere în clasamentul numărului de turiști ce ajung anual în Țara Sfântă. “Estimăm că până la finalul anului 2019 vom avea peste 130.000 de turiști români în Israel și 4.5 milioane de turiști din toată lumea” a declarat Ksenia Kobyakov, Director pentru dezvoltarea de noi piețe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Conform topului “Top 25 de destinații din toată lumea” publicat săptămâna trecută de către TripAdvisor, orașul cosmopolit și totodată boem, poziționat parcă strategic pe malul Mării Mediterane, Tel Aviv, se alătură destinațiilor celebre precum Londra, Paris, Barcelona, Marrakech, New York sau Bali în preferințele turiștilor de pretutindeni, grație mixului reușit de gastronomie, arhitectură, istorie și cultură, viață de noapte efervescentă, dar și kilometri întregi de plaje la cele mai înalte standarde cu care își întâmpină vizitatorii.

Israelul este o destinație importantă de călătorie pentru turiștii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel și-a concentrat eforturile pe promovarea orașelor Tel Aviv și Ierusalim ca două destinații de city break într-o singură vacanță, oferind experiențe multiculturale, o viață de noapte intensă, delicii gastronomice și posibilități pentru turismul de aventură. Aproape 100 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv și Eilat de principalele aeroporturi din România – București, Timișoara, Cluj, Iași și Sibiu. Anul 2018 comparativ cu 2016 a înregistrat o creștere cu 152% a turiștilor români, iar perspectivele rămân extrem de pozitive și pentru 2019.


Accesează: