Dosarul penal a fost deschis pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce sute de oameni s-au călcat în picioare, în parcarea aeroportului, fără să respecte normele stabilite de ordonanțele militare. ”În cursul zilei de astăzi, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Cluj Napoca, în temeiul art. 292 Cod de Procedura Penală s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 Cod Penal, în cauza privind situația persoanelor aflate în cursul acestei dimineți pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj”, a precizat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

Într-un exod organizat de o firmă din Germania, care este agreată de Ministerul Agriculturii, a organizat plecarea a sute de persoane, cu avioane, care vor ateriza unul după altul la Cluj Napoca. ”Oamenii au contracte și vor merge la muncă pe tot teritoriul Germaniei. Parcă suntem într-un film cu proști, pe de-o parte închidem oamenii în case, de teama coronavirusului, iar pe cealaltă parte, mii de oameni pleacă la muncă ca și când nu ar fi vorba despre o pandemie”, spune un polițist clujean.

Cei prezenți pe aeroportul clujean sunt din toate județele din nordul României, și vor pleca la muncă în Germania, în agricultură. ”Ni s-a spus să venim aici, că vom pleca la muncă. Am venit eu și soțul și mai multe rude. Mergem la sparanghel. Avem contracte pe trei luni și le putem prelungi. Neamțul plătește bine, mai ales că nu mai este picior de muncitor prin toată agricultura. Ne-am înțeles la 9.62 de euro pe oră de muncă”, ne-a spus o femeie din Vicovu de Sus, județul Suceava, unde există cel mai mare număr de persoane infectate cu noul coronavirus din toată România”.