„Spitalele Morţii” din România! Dezvălurile par rupte dintr-un film horror

„Spitalele Morţii” din România! Dezvălurile par rupte dintr-un film horror Sursa foto: Arhiva EVZ

Nici nu vă puteţi închipui ce se poate întâmpla în spitalele româneşti, în care se moare cu zile din cauza „superbacteriilor” letale pentru bolnavii de Covid-19.

Potrivit unor dezvăluiri publicate de gândul.ro,”superbacteriile” din spitalele din România, dar mai ales cele din secțiile COVID-19, sunt ascunse în continuare sub preș. Nimeni nu are curaj să vorbească despre acest subiect. În acest context, Organizația Mondială a Sănătății avertizează asupra pericolului mortal reprezentat de un grup de superbacterii rezistente la antibiotice, bacterii pe care forul internațional le numește „patogeni prioritari” și care prezintă cel mai mare pericol pentru sănătatea celor internaţi în spitale. În prezent avem un număr de 1.356 de pacienți din spitalele românești care s-au infectat cu infecții asociate actului medical (infecții nosocomiale) în ultimele 7 luni – perioada 1 martie-30 septembrie 2020, arată o notă a Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate privind infecțiile raportate oficial de spitale.

Sursa menţionată mai sus a încercat să afle care este situația reală din spitale. Surse medicale vorbesc, sub protecția anonimatului, despre „mușamalizare”, „frica” personalului medical de a raporta, dar și despre decese cauzate de superbacterii puse pe seama COVID-19.

„Pacientul poate să moară cu pseudomonas și e mai simplu să spună că e doar din cauza COVID”, spun surse medicale

Surse medicale au declarat că numărul pacienților români infectați cu aceste bacterii, cel puțin numărul raportat oficial este infim, comparativ cu alte state, care, deși au un sistem sanitar mult mai performant, raportează într-un număr mult mai mare infecțiile intraspitalicești.  Spre exemplu, în spitalele europene, 5 din 100 de pacienţi iau cel puţin o infecţie asociată actului medical, potrivit ECDC şi OMS.

Există o mușamalizare a infecțiilor nosocomiale. Multora le e frică să le raporteze

În spitale există o mulțime de germeni de spital, vorbim de acinetobacter, pseudomonas etc. După scandalul de la Colectiv, mulți se feresc să vorbească de nosocomiale. Pacientul poate să moară cu pseudomonas și e mai simplu să spună că e doar din cauza COVID, spune medicul sub protecția anonimatului. Dar mai multe despre această situaţie incredibilă puteţi citi AICI.

Ne puteți urmări și pe Google News