Evenimentul Zilei > Actualitate > Există și negociatori în Poliție. Salvat de la sinucidere de șeful Poliției Câmpulung
Există și negociatori în Poliție. Salvat de la sinucidere de șeful Poliției Câmpulung

Există și negociatori în Poliție. Salvat de la sinucidere de șeful Poliției Câmpulung

Șeful Poliției din Câmpulung Muscel a reușit să determine un localnic să renunțe la un act nesăbuit, cu care acesta amenințase. Un bărbat din respectiva localitate argeșeană a anunțat pe Facebook, în urmă cu câteva zile, că se va sinucide.

Există și negociatori în Poliție. „Îmi voi pune capăt zilelor, voi arunca în aer apartamentul în care stau”, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne luni seara.

Polițistul a procedat ca la carte

Comisarului-șef Marian Iordache, șeful Poliției Câmpulung-Muscel a dat un exemplu de intervenție exemplară. În momentul în care a aflat despre amenințarea localnicului, s-a deplasat la locul în care se afla bărbatul în speranța că îl poate convinge să se răzgândească.

„Îl cunoștea. În urmă cu câteva luni, îl ajutase într-o problemă ce privea starea de sănătate a fiicei sale. Acum, același bărbat era îngrijorat de pierderea locuinței. Din cauza reducerii indemnizației de revoluționar, susținea că nu mai are posibilitatea să își achite obligațiile financiare.

După o discuție purtată față în față, ca de la om la om, polițistul l-a convins să renunțe la orice act nesăbuit.

După acest episod și după ce a conștientizat că nu este singur, a revenit cu o postare. În ea îi mulțumea colegului nostru pentru sprijin și pentru discuția purtată”.

Salvat de la moarte cu vorba bună

„Dragi prieteni, în primul rând vă mulţumesc că aţi dat importanţă demersului pe care l-am făcut public către înaltele autorităţi care, de fapt, nu au rămas pasive şi au intervenit. Domnul comandant al Poliţiei Câmpulung, comisarul şef Marian Iordache, m-a oprit de la gestul pe care eram gata să îl fac. Eram disperat din cauza situaţiei în care mă aflu…”, a scris bărbatul.

Astăzi, colegul nostru l-a vizitat din nou, pentru a vedea în ce stare se află și i-a promis că îl va ajuta să găsească o soluție pentru a ieși din impasul în care se află”, se arată în postarea MAI, informează Antena3.

Intervenția bravului polițist este cu atât mai salutară cu cât, în ultima perioadă, alți colegi de-ai săi implicați în negocieri cu teroriști și sinucigași au eșuat lamentabil în demersurile lor. Amintim aici notoriul caz de la Onești, soldat cu două victime și pe cel din București. Unde un fost student s-a aruncat de pe acoperișul unui cămin studențesc. În ambele cazuri negociatorii nu au avut succes.