Evenimentul Zilei > Justitie > Executor judecătoresc, reținut de DNA. Prejudiciu de 1,5 milioane de lei
Executor judecătoresc, reținut de DNA. Prejudiciu de 1,5 milioane de lei

Executor judecătoresc, reținut de DNA. Prejudiciu de 1,5 milioane de lei

Un executor judecătoresc din Târgu Jiu a fost reținut de procurorii DNA după ce a fost acuzat că ar fi cauzat un prejudiciu de 1,5 milioane.

Un executor judecătoresc din Târgu Jiu a fost reținut de DNA pentru un prejudiciu colosal.

Este vorba despre Nicolae Gagiu, executor judecătoresc care a fost reținut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. El este inculpat într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

Executorul judecătoresc din Târgu Jiu ar fi prejudiciat Complexul Energetic Oltenia cu aproximativ 1,5 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri, „procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Craiova au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de marţi, a lui Nicolae Gagiu, executor judecătoresc în cadrul BEJ „Gagiu Nicolae”, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în formă continuată”.

Executor judecătoresc din Târgu Jiu, reținut de DNA

Procurorii DNA notează în rechizitoriu că prejudiciul s-ar fi produs în perioada 2015 – noiembrie 2020. Atunci, Nicolae Gagiu, în calitatea amintită mai sus ar fi prejudiciat Societatea Complexul Energetic Oltenia.

Totul s-a întâmplat prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfăşurării a trei proceduri de executare silită.

În urma prejudiciului creat, a rezultat și obţinerea pentru sine a unui folos necuvenit în cuantum de 1.485.325 lei.

Concret, spun anchetatorii, deşi prin deciziile instanţelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta ar fi transferat şi ulterior ar fi retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menţionată mai sus.

Era cercetat penal și a făcut aceeași „greșeală”

DNA menţionează că, în perioada octombrie – noiembrie 2020, în condiţiile în care Gagiu ştia că este cercetat în prezentul dosar penal, ar fi efectuat din nou acte de executare silită cu încălcarea dispoziţiilor legale, în aceeaşi modalitate.

Miercuri, Nicolae Gagiu este prezentat la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, scrie Agerpres.