Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Unitate militară, transformată în fermă de vaci. Fermieri, amendați abuziv pe ordonanță militară
Exclusiv. Unitate militară, transformată în fermă de vaci. Fermieri, amendați abuziv pe ordonanță militară

Exclusiv. Unitate militară, transformată în fermă de vaci. Fermieri, amendați abuziv pe ordonanță militară

O fostă unitate militară a devenit subiectul unei dispute între fermieri după ce clădirea și terenul au fost concesionate proprietarului unei ferme de vaci care a înconjurat suprafața cu gard electric. În acte, surpriză…

O dispută între mai mulți localnici din județul Dolj a scos la iveală un fapt incredibil. După ce proprietarul unei ferme de vaci a înconjurat suprafața de pășunat cu gard electric, vecinii săi au cerut explicații la Primăria Calafat, de care aparține terenul.

În acte, surpriză! Clădirea și trenul din Ciupercenii Vechi, în fapt o localitate care ține de Primăria Calafat, au aparținut unei unități militare și fusese lăsat primăriei cu scopul înființării unui cămin de bătrâni. Așa figurează în acte și acum: cămin de bătrâni.

Numai că fostul pichet de grăniceri a ajuns sediul fermei de vaci și locuința proprietarilor, după ce aceștia l-au concesionat de la Primăria Calafat, în anul 2013.

Toată tărășenia a ieșit la iveală după ce alți fermieri de la malul Dunării au reclamat că nu li se mai permite accesul pe drumul vechi care străbate terenul pe care se află ferma de vaci, al cărui proprietar ar fi arat calea de acces către fermele lor și ar fi încercuit zona cu gard electric.

„Aceasta fermă își desfășoară activitatea acolo fiind ajutat de primar. Proprietarul fermei a închis drumurile pe câmp, acolo având și ați fermieri animale, a pus gard electric și a arat drumurile. Am alertat autoritatile dar având relații, tot pe noi ne-au amendat. După ce am reclamat, a schimbat panoul de la gardul electric ”, a transmis, pentru evz.ro, Lavinia Țucureanu.

Dihonia între fermieri a băgat-o și primarul actual, Lucian Ciobanu, care, la solicitarea unuia dintre fermieri a răspuns, initial, că, pentru fosta clădire a Pichetului Ciupercenii Vechi și a terenului nu figurează vreun contract de concesiune, închiriere sau de folosință.

 

În plus, le-a transmis fermierilor revoltați că i-a pus în vedere proprietarului fermei de vaci să intre în legalitate cu gardul electric sau să îl demonteze.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE