Decesele cauzate de COVID-19 sunt raportate greșit, susține Dr. Gheorghe Alexandrescu, fostul șef al Laboratorului de Prosectură al INML, medic legist care a lucrat zeci de ani în instituția centrală a medicinii legale românești.

Medicul legist a declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, că „Decese COVID este o raportare  incorectă, care sugerează existența cauzalității. Ei raportează, de fapt, decese la persoanele infectate cu noul coronavirus”. Dar, susține medicul legist, „infecția documentată corect poate fi consemnată ca factor favorizant, numai dacă are legătură cu cauza medicală a decesului, altfel nu trebuie consemnată. De exemplu politraumatism cauzat de un accident rutier, feroviar, spânzurare, împușcare etc. Vorbesc comorbiditățile”.

Legistul explică: „Este ca și cum raportezi un deces cu intoxicație etilică la doze subclinice sau deces/ moarte violentă cauzată de traumatism termic prin arsură superficială gradul 2- flictenă necomplicată, pe suprafață corporală mică”.

Dr. Gheorghe Alexandrescu pune la îndoială statisticile: „Este o statistică neconcludentă, ca și graficul comparativ în Europa, cu raportarea infecțiilor COVID-19 la locuitori, cu toate că fenomenul a evoluat în focare, neexistând o distribuție uniformă a cazurilor!”,

La întrebarea: „Care este legătura de cauzalitate între decesele de astăzi declarate oficial și Coronavirusul incriminat?”, Dr. Gheorghe Alexandrescu a răspuns…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE