Evenimentul Zilei > Sport > Exclusiv. Un fost mare atacant român a analizat derby-ul Dinamo – FCSB: „Meci slab calitativ”
Exclusiv. Un fost mare atacant român a analizat derby-ul Dinamo – FCSB: „Meci slab calitativ”

Exclusiv. Un fost mare atacant român a analizat derby-ul Dinamo – FCSB: „Meci slab calitativ”

Rodion Cămătaru, fostă „Gheată de Aur”, a fost surprins de evoluția modestă pe care a avut-o FCSB în partida cu rivalii de la Dinamo

DinamoFCSB a semănat într-o oarecare măsură cu derby-ul Dinamo – Steaua de altădată. Au fost nervi, a fost tensiune, atmosferă în tribune și, pe alocuri, și fotbal. „Câinii” au câștigat, surprinzător, cu 2-1, dar meritat după realitatea din teren, una care a arătat o formație „roș-albastră” ruptă în bucăți, fără coerență tactică.

Evz.ro a discutat cu Rodion Cămătaru (61 de ani), fost mare atacant român, om care a jucat în „Unicul Derby”, în a doua jumătate a anilor ‘80, atunci când s-au desfășurat partidele cu cel mai ridicat nivel tehnic din istoria confruntărilor.

„Cami” n-a fost foarte impresionat de ce a văzut duminică seara pe „Arena Națională”, dar apreciază risipa de efort pe care au făcut-o jucători ambelor echipe. În ceea ce-o privește pe Dinamo, Cămătaru crede că fosta sa echipă, pentru care a evoluat în perioada 1986 – 1989 se scufundă, dacă nu apare o minune financiară.

Evz.ro: – Domnule Cămătaru, cu ce impresii ați rămas după derby-ul Dinamo – FCSB? V-a impresionat ceva sau ați fost dezamăgit de nivelul jocului?

Rodion Cămătaru:  – Meciul a fost slab calitativ, să recunoaștem, jucătorii nu stăpânesc foarte bine secretele mingii. A fost cam ceea ce s-a putut vedea și în ultimii ani, joc modest, departe de cel din trecut. Însă, partida n-a plictisit, a fost atmosfera care a salvat, a fost tensiune, jucătorii au făcut efort, s-a muncit mult.

 – Există vreun jucător care v-a impresionat prin ceea ce a arătat pe „Arena Națională”?

– Mi-a plăcut foarte mult italianul. Diego Fabbrini. Foarte bătăios, foarte prezent, știe jocul, se vede că are calitate. Cred că poate să se descurce și la un nivel mai ridicat.

 – Cu ce o ajută această victorie pe Dinamo, exceptând satisfacția de-a învinge o mare rivală?

– Practic, cu mai nimic, lăsând la o parte bucuria de-a câștiga împotriva rivalilor. Calificarea în play-off a fost deja compromisă. Rămân trei puncte, care o vor ajuta să plece cu un alt total, atunci când se va trage linie pentru play-out. Oricum, ținând cont că Dinamo are un lot sub cel al FCSB-ului, succesul este de remarcat. Au fost foarte montați, foarte determinați, și asta nu e puțin lucru. Pe mine m-a surprins neplăcut evoluția celor de la FCSB. Foarte prost s-au prezentat, multe greșeli individuale, au redescoperit ei fotbalul cu vârf fals…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE