Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Toți românii trebuie să știe! Se încheie coșmarul facturilor? Un cunoscut politician a făcut anunțul VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Toți românii trebuie să știe! Se încheie coșmarul facturilor? Un cunoscut politician a făcut anunțul VIDEO

În ciuda măsurilor anunțate triumfalist de autorități, criza facturilor ne dă frisoane. Marasmul acestei ierni ne amintește de anul 1989. Facturile către populație au devenit de coșmar. Deputatul Daniel Zamfir a făcut declarații exclusive, în podcastul EVZ Play de vineri, despre o posibilă rezolvare a unei crize fără precedent.

Pe lângă populație, majorarea prețurilor energiei electrice și gazelor afectează și economie, căci a început să genereze închideri de firme în lanț. Prezent în studioul EVZ Play, senatorul Daniel Zamfir (foto), cunoscut pentru războiul său cu băncile, a dat detalii despre discuțiile din interiorul coaliției de guvernare pentru a oferi soluții urgente.

Daniel Zamfir trage un semnal de alarmă

Sumele înscrise în aceste facturi le depășesc multor români veniturile. Cu toate astea, guvernanții par foarte liniștiți, îi îndeamnă pe consumatori fie să sune la Protecția Consumatorului sau la ANPC, fie să nu le plătească, expunându-i în mod cinic la pericolul debranșării.

„Dacă măsurile se aprobă urgent, facturile pe decembrie și ianuarie vin compensate

Deputatul Daniel Zamfir, președintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creșterii prețurilor gazelor naturale și energiei electrice, a oferit dertalii despre următorii pași deciși de politicieni, în emisiunea găzduită de jurnaliștii EVZ Dan Andronic și Mirel Curea.

„Sunt convins că se va găsi o soluție, așa cum a cerut Marcel Ciolacu în Guvern să pună pe masă niște soluții. Soluțiile astea (n.r. – propuse de PSD) trebuie aprobate urgent pentru ca de la 1 februarie să intre în aplicare, iar facturile care vin pe decembrie, ianuarie să vină (n.r. – compensate)”, a explicat politicianul.

Se va reduce TVA-ul la energie și gaze de la 1 februarie?

Șeful PSD a anunțat joi o serie de măsuri deja luate în marea majoritate a țărilor din Europa, cu excepția României. Mai exact, este vorba despre reducerea TVA-ului atât la energie cât și la gaze, începând cu 1 februarie și nu 1 aprilie cum s-a discutat până acum.

Daniel Zamfir a mai avertizat că recurgerea la compensare nu reprezintă totuși o soluție decât în mod temporar, căci pe termen lung furnizorii vor sălta prețurile la cer știind că pot recupera diferențele de la stat.

Ediția completă a unui interviu exploziv poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro