Evenimentul Zilei > Sport > Exclusiv. Specialist: „Genetic, Halep nu e făcută pentru jocul din față. Să se axeze pe celelalte calități”
Exclusiv. Specialist: „Genetic, Halep nu e făcută pentru jocul din față. Să se axeze pe celelalte calități”

Exclusiv. Specialist: „Genetic, Halep nu e făcută pentru jocul din față. Să se axeze pe celelalte calități”

Mihai Rusu, una dintre vocile Radioului Europa Liberă, este de părere că Simona Halep trebuie să-și exploateze în continuare calitățile care au ajutat-o să triumfe la Roland Garros și Wimbledon.

Simona Halep (3 WTA) a ratat o șansă uriașă de-a juca o nouă finală la Australian Open, după cea pierdută, în 2018, în fața danezei Caroline Wozniacki, scor 6-7(2), 6-3, 4-6. În acest an, românca s-a oprit în semifinale, după un meci echilibrat, disputat contra Garbinei Muguruza (32 WTA), scor 6-7(8), 5-7. Sportiva din Spania a fost mai agresivă în momentele decisive și va juca finala, mâine, împotriva americancei Sofia Kenin (15 WTA).

Mihai Rusu, una dintre vocile marcante ale Radio Europa Liberă, fost candidat la președinția Federației Române de Tenis, a analizat pentru evz.ro parcursul pe care l-a avut Simona la această ediția a Australian Open. Jurnalistul consideră că sportiva din Constanța a evoluat peste așteptări.

„A dat peste cap metodologia sportivă”

„În condițiile în care în ultimele luni a stat departe de tenis, din cauza accidentărilor, a vacanțelor, după o evoluție neconvingătoare la Adelaide, Halep a jucat fenomenal la Australian Open. A dat peste cap metodologia sportivă. E drept, a și avut parte de un tablou mai ușor, dar și-a făcut treaba foarte bine. Acum, întrebarea nu este numai ce nu a mers în jocul ei din semifinale.

Întrebarea este și de ce a reușit Muguruza să se impună. Sunt două jucătoare cu structuri psihice diferite. Una este făcută să atace, cealaltă să se apere. Apoi, Garbine, chiar dacă a avut o perioadă mai neproductivă în ultimul timp, a câștigat două turnee de Mare Șlem (n.r. – Roland Garros – 2016 și Wimbledon – 2017). A executat lovituri instinctuale care i-au ieșit. A fost mai inspirată și a anticipat mai bine jocul”, ne-a spus Rusu, care o sfătuiește pe Simona să nu ia pauză după experiența de la Melbourne.

„Are însă alte calități”

„A atins un nivel fizic și tehnic foarte bun și cred că ar fi o greșeală dacă cei din staff-ul ei ar sfătui-o să ia pauză acum. Apoi, va urca pe locul a 2-lea, trebuie să-și apere poziția. În joc sunt și mulți bani, așa că ar trebui să continue, pentru că și-a intrat în ritm.”

Mihai Rusu consideră că Simona nu este genul de jucătoare care să se impună prin stilul ofensiv și de aceea ea ar trebui să-și lucreze în continuare celelalte atuuri. „Genetic, Halep nu e făcută pentru jocul în față. Cel ofensiv. Specialiștii spun că, dacă îmbunătățești cam 10-15% din atributele pe care nu le ai nativ, este extraordinar.

Halep are însă alte calități care au ajutat-o să câștige două turnee de Grand Slam: cel mai bun rever din circuit, joc fantastic de picioare, forehand excepțional. Pe avantajele acestea trebuie să se axeze în continuare”, a conchis Rusu.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: