Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv! Doru Bușcu: „Ideea că Ciucă va fi și candidatul la președinție îi îngroapă pe PNL-iști” Video
VIDEO

Exclusiv! Doru Bușcu: „Ideea că Ciucă va fi și candidatul la președinție îi îngroapă pe PNL-iști” Video

Un nou scenariu dă peste cap toate calculele făcute atât pentru Palatul Victoria, cât și pentru Palatul Cotroceni. În podcastul România lui Cristache s-a vorbit despre o eventuală trecere în rezervă a premierului Nicolae Ciucă.

„Se pare că se creează un pol în interiorul Partidului Național Liberal care deja se împotrivește dictatelor lui Klaus Iohannis, se discută o posibilă schimbare a premierului Ciucă înainte de rotativa cu Marcel Ciolacu și impunerea unui alt premier la Palatul Victoria. Unul din numele vehiculate pentru înlocuire este Lucian Bode, secretar general al partidului și ministru de Interne.”, susține jurnalistul Ionuț Cristache.

„Ei au înțeles că cu Ciucă pierd puncte și că e depășit de această poziție. Poate e un militar de treabă, mă gândesc că a fost și șeful Statului Major. Dar va fi un circ. Pentru că Ciucă nu poate fi dat mâine jos. S-ar putea să mai agonizeze niște luni. Vine Bode, trebuie să faci iar circ la partid, să-l pui șef de partid. Dup-aia, pe Bode zicem că ajunge prin Decembrie șeful Guvernului și partidului. Păi în mai trebuie să-l descalți că vine Ciolacu.”, e de părere editorialistul Doru Bușcu.

PNL, patru premieri în doi ani?!

„Eu n-am o problemă să fie Bode premier. Nu e nici mai prost, nici mai rău decât alții. Sigur, nu e în contrast cu ce a fost până acum. Omul având sprijinul partidului poate să fie mai puternic. Puterea unui premier stă în sprijinul politic. Poate să fie mai puternic și mai eficient decât ăia care au fost până acum. Cîțu a fost pus cu penseta, Ciucă, tot așa, Orban era ceva mai legitim, dar era și el strâns cu dosarul cu mita de la Urdăreanu.”, a mai spus redactorul șef Cațavencii, care crede că înlocuirea premierului Ciucă e cu bătaie lungă și pentru cursa prezidențială din 2024.

„Plus că apare și problema președinției. Ideea că Ciucă va fi și candidatul la președinție îi îngroapă pe PNL-iști, pentru că devine tot mai clar că Ciucă nu are șanse să câștige nici dacă ar candida singur.”, a comentat Doru Bușcu.