Un fals ofițer SRI, despre care autoritățile spun că nu există, deși are cont pe rețele de socializare, a șantajat-o pe o tânără care a fost răpită, sechestrată și supusă unor abuzuri de neînchipuit. Este drama pe care a continuat să o trăiască Larisa Butnariu, tânăra de 24 de ani, din Iași, care, scăpată din mâinile unor rețele de trafic de persoane, încerca să aibă o viață normală.

Episodul povestit, în exclusivitate pentru evz.ro, de Larisa Butnariu depășește orice imaginație. Așa cum a relatat tânăra, copil fiind, ea a fost înfiată de o familie din Iași.

„Făceam parte dintr-o familie cu trei copii, din frumoasa Bucovină. Oameni săraci, din Pojorâta, județul Suceava. Mama adoptivă m-a luat la trei ani”, a mărturisit, pentru evz.ro, Larisa Butnariu. Cea care i-a devenit mamă adoptivă, Ruxandra Poroch, a lucrat la Resurse Umane, la Agroind Hoboca Iași și fusese căsătorită, înainte, cu un psiholog ajuns „mare șef în București”, Lucian Poroch.

„Înainte să se întâlnească cu tatăl meu adoptiv, Valeriu Gavrilovici, fost director la o bancă, a făcut avort și nu a mai putut face copii”, a explicat, pe scurt, Larisa Butnaru. În 2013, la doar 17 ani, cu acordul părinților adoptivi, a fost nevoită să se mărite „cu un traficant de carne vie”. Adică cu Gheorghe Butnariu.

„Tatăl meu vitreg fusese arestat pentru evaziune fiscală, în 2010. Când a fost eliberat, a început să abuzeze de mine, de pe la 15 ani.”, a spus Larisa. Tânăra a adăugat că, la 17 ani, s-a trezit în casă cu Butnariu, poreclit „Banderas”. „Ziua te culci cu mine, seara te culci cu el”, i-ar fi spus tatăl vitreg.

De altfel, Gheorghe Butnariu apare, ca implicat, într-un dosar instrumentat de DIICOT, pentru trafic de persoane. Se pare că a colaborat cu poliția.


Doi avocați, reținuți de DIICOT. Acuzații grave

Exclusiv. Ancheta DIICOT a dispariției din Caracal, blocată. Dezvăluiri de ultimă oră


Larisa Butnariu a fost trimisă să se prostitueze, inclusiv în Germania și Italia. A reușit să fugă din Germania și a scăpat abia după ce DIICOT a destrămat celebra rețea de trafic cu minore de la Centrul de Plasament „Ion Holban”, din Iași. Cazul, instrumentat în 2015, a scos la iveală traficarea a 22 de victime.

„De una, fostă colegă de școală cu mine, nu mai știu nimic. A dispărut în Germania”, a adăugat Larisa Butnariu. În timpul procesului care a urmat anchetei din 2015, a apărut în scenă  „domnul Comănescu”, care s-a prezentat ca fiind ofițer SRI.

„Prin 2016, Andrei Comănescu îmi zicea că este SRI-ist, dacă vreau să fiu informator, că aș putea să îl ajut fiindcă că eu știu multe despre rețelele de trafic de persoane”, a mărturisit, în exclusivitate pentru evz.ro, Larisa Butnariu. Tânăra i-ar fi spus să o lase în pace: „Eu i-am zis că nu fac așa ceva. Ca să fii informator, trebuie să ai studii, să ai pregătire…”, a precizat Larisa Butnariu, în exclusivitate pentru evz.ro.

Din spusele tinerei, omul era foarte insistent: „Mă contacta pe un cont. Îl respingeam și reapărea, cu același nume, de pe alt cont”. În mod ciudat, Larisa Butnariu a fost de două ori răpită, sechestrată și abuzată după ce l-a refuzat pe „domnul Comănescu”.

Falsul ofițer SRI îi trimitea mesaje în care spunea: “Recunosc tot, nu ai ce să îmi faci”, „Am imunitate” sau „ Am 6 pașapoarte și la fel de multe imunități, pot să merg oriunde și oricând…”

În 2017, a povestit Larisa Butnariu, „am avut parte de o răpire destul de dubiaosă”. Ea spune că a fost luată de pe stradă, lovită  și dusă, cu forța, într-un apartament din Cartierul Nicolina, din Iași. „Am început să urlu, efectiv, dar nu m-a băgat nimeni în seamă”,  a povestit tânăra.

La un moment dat, ar fi reușit să sune la 112, dar polițiștul cu care a fost pusă în contact i-ar fi închis telfonul în nas după ce i-a dat o replică acidă: „Ce este domnișoară? Ce crezi că noi ne ocupăm de toate răpirile?”. A doua zi dimineață, a reușit să își recuperze telefonul și l-a sunat pe prietenul ei care „a organizat o trupă” care a căutat-o și au reușit să dea de ea.

„Am încercat să depun plângere la Poliție, dar mi-au zis că nu sunt probe că am fost violată”, a spus Larisa Butnariu.

În anul 2018, însă, tânăra femeie a trăit un adevărat coșmar, la doar două luni după ce născuse. „Mă angajasem, ca ospătar, pentru că iubitul meu avea o problemă medicală. După o tură de noapte, mergeam la farmacie, ca să cumpăr copilului lapte praf”, a povestit Larisa Butnariu. În stația de tramvai, „m-am trezit cu o scândură în cap, două șuturi în plex, luată pe sus, băgată în mașină”,

În stație, era multă lume, dar nimeni nu a reacționat, ne-a relatat tânăra. A fost dusă într-un apartament, într-un bloc, la etajul 6. „Am urlat pe holul blocului, dar nimeni nu a deschis ușa”, a mai adăugat tânăra. Au urmat scene de groază…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE